• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povlači se ovaj proizvod sa tržišta: Može da izazove strujni udar

Vreme čitanja: oko 1 min.

Može da dovede do strujnog udara ako nisu ispunjeni zahtevi navedeni u uputstvu za instalaciju

  • 0
patkica za kupanje Foto: Shutterstock

Električni bojleri sa emajliranim kazanom TALAS modeli E5044 i E5035 povlače se sa tržišta zbog rizika od električnog udara, objavljeno je na portalu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO).

"Nesavršenost konstrukcije u pogledu zazora osnovne izolacije kod poznatog broja električnih bojlera može da dovede do strujnog udara ako nisu ispunjeni zahtevi navedeni u uputstvu za instalaciju", navodi se na sajtu NEPRO i ističe da je stopirana prodaja spornih bojlera.

"U saradnji sa proizvođačem, a po dostavi originalnih ispravnih ožičenja izvršiće se zamena spornog dela od strane ovlašćenog servisa ili će se proizvod zameniti novim", dodaje se.

Bojler se povlači sa tržišta Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine/NEPRO

Kako se navodi na sajtu, u pitanju su bojleri sa emajliranim kazanom robne marke TALAS koji su proizvedeni 2023. godine, zapremine 50 litara, sa grejačem 1,5KW, neto težine 17,7 kg.

"Model E5044: dimenzije 608x440 mm, šifra proizvoda 303719. Model E5035: dimenzija 808x353 mm, šifra proizvoda 303721", zaključuje se.

(Telegraf Biznis)

Video: Na prodaju najvredniji viski na svetu: Neko ne zaradi za života koliko vredi ova flaša!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>