• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nadzorni odbor Pošte usvojio zaključke dogovora ministra Jovanovića sa radnicima

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0
Pošta Srbije

Foto: Vuk Branković

Nadzorni odbor Pošte Srbije usvojio je na danas održanoj vanrednoj sednici sve zaključke dogovora koje je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović postigao ranije danas u razgovoru sa zaposlenima u obustavi rada u Radnoj jedinici „Novi Sad”.

Na sastanku u Novom Sadu je dogovoreno sledeće:

  • Da ni jedan zaposlen koji je bio u privremenoj obustavi rada neće snositi nikakve posledice niti biti diskriminisan, kao da neće biti privremenog ni stalnog premeštaja ovih zaposlenih i nikakvog kažnjavanja.
  • Neće biti umanjenja zarade, putnih troškova za dane koji su zaposleni proveli u obustavi rada, kao i da će za putne troškove koji su isplaćeni danas i bili umanjeni za taj period, biti nadoknađeni
  • Rukovodstvo će hitno pristupiti analizi sagledavanja potreba za prijem ljudi u tehnologiju. Analiza će biti javno objavljena na sajtu JP ”Pošta Srbija” u ponedeljak 13. novembra. U skladu sa tom analizom uz saglasnost zaposlenih, zahtev će preko Ministarstva informisanja i telekomunikacija biti prosleđen komisiji Vlade koja odobrava dodatna zapošljavanja.

Po pitanju zahteva za povećanje plata od 30% zaposlenih u tehnologiji do koeficijenta 2,7 osim upravnika pošta prvog, drugog i van reda, na osnovu analiza nadležnih službi ovog preduzeća, ono što je u ovom trenutka moguće jeste povećanje od 10% od novembarske plate, kao i dodatnih 10% povećanja od 1. januara 2024. godine.

Zaposleni ostaju pri stavu da je neophodno povećanje plata zaposlenih u tehnologiji od 30% do kraja ove kalendarske godine.

Poslovodstvo Pošte Srbije, dalje, hitno će pristupiti analizi potreba za novim izvršiocima u tehnologiji, analizu objaviti na korporativnom sajtu Preduzeća u ponedeljak 13. novembra, dok će zahtev za prijem novih izvršilaca Ministarstvo informisanja i telekomunikacija uputiti komisiji Vlade koja odobrava nova zapošljavanja.

Zaključci potvrđuju da neće biti posledica ni diskriminacije prema zaposlenima koji su učestvovali u obustavi, privremenih ni stalnih premeštaja, kažnjavanja, umanjenja zarade i putnih troškova za dane obustave.

Nadzorni odbor Pošte Srbije, kao i resorni ministar Jovanović ranije danas, pozvao je zaposlene da se odmah vrate redovnim poslovima, kako bi se što pre normalizovalo poslovanje, a šteta umanjila, dok će stavovi i zajednički plan na poboljšanju materijalne situacije zaposlenih u Pošti Srbije, a naročito zaposlenih u tehnologiji, biti predmet daljih razgovora i usaglašavanja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>