• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od sutra prijava za studentske kartice: 10% popusta za avionske, 20% popusta za vozne karte

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo na karticu ima oko 240.000 studenata

  • 0
Voz Srbija voz Železnička stanica Beograd centar Prokop Foto: Mateja Beljan

- Prijavljivanje za studentske kartice počeće sutra, studenti će ih dobijati besplatno, a kartice će biti i platne (održavanje računa na njima biće besplatno) - izjavio je danas ministar finansija, Siniša Mali, i pozvao studente da se prijave za dobijanje kartica.

Kako je objasnio, pravo na karticu imaće studenti i sa državnih i sa privatnih fakulteta, sa Univerziteta u Novom Pazaru kao i u Kosovskoj Mitrovici, oko 240.000 njih ukupno.

- Studenti će, to već znamo, imati popust na avionske karte kod Er Srbije od 10 odsto, kod Srbijavoza 20 odsto. U pregovorima smo da im obezbedimo i pogodnosti u knjižarama, supermarketima, osiguravajućim kućama, raznim institucijama, kao što smo već obezbedili za penzionere koji imaju penzionerske kartice - rekao je Mali, gostujući na TV Prva.

Naveo je da se više od milion penzionera prijavilo za karticu, a da oko 700 kompanija obezbeđuje popuste i pogodnosti najstarijima koji imaju ove kartice.

Mali je takođe najavio da će 30. novembra svim penzionerima biti isplaćena jednokratna pomoć od po 20.000 dinara, a 1. decembra korisnicima novčane socijalne pomoći po 10.000 dinara. Osvrćući se na kretanje inflacije, rekao je da će ona, prema procenama, u oktobru iznositi 8,5 odsto, dok se u decembru očekuje oko sedam procenata.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>