• 14

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Jovanović: "Ako radnici Pošte do kraja dana ne nastave s radom, dogovoreni plan propada"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predočio je da će gubici, koji nastaju svakim novim danom obustave rada, imati ogromne posledice po finansijski rezultat poslovanja ovog preduzeća

  • 14
pošta, poštar Foto: Shutterstock

Danas je u prostorijama poštansko-logističkog centra Novi Sad ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović, održao novi sastanak sa zaposlenima Pošte Srbije koji su u obustavi rada.

Jovanović je predočio da će gubici, koji nastaju svakim novim danom obustave rada, imati ogromne posledice po finansijski rezultat poslovanja ovog preduzeća. Takođe, ukazao je i na indirektne posledice koje će nastati zbog odlaska korisnika i narušavanja ugleda Pošte, saopšteno je.

Takođe je rekao da više nijedan dan ne može da se izgubi i da je potrebno da se zaposleni hitno vrate svojim redovnim poslovnim aktivnostima, preradi i isporuci zaostalih pošiljki.

Posebno je naglasio da se plan, koji je radnicima predstavio na prethodnom sastanku, može ispuniti samo u celosti i važi jedino ako radnici do kraja dana nastave sa redovnim procesom rada.

Jovanović je istakao i da ima puno razumevanje za status radnika, pogotovo u tehnologiji, da je neophodno unaprediti materijalnu situaciju zaposlenih u Pošti Srbije i spreman je da već sutradan, po nastavku procesa rada, zajedno sa radnicima i rukovodstvom lično radi na planu povećanja broja zaposlenih u tehnologiji, kao i uvođenju novih usluga kako bi se dostigao i prestigao republički prosek zarada, saopšteno je iz resornog ministarstva.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poštar uvek zvoni dva puta

    14. novembar 2023 | 10:04

    Samo treba da iz kancelarija siđu šefovi i direktori i da pomognu sa raznošenjem pošte i paketa. Ništa lakše

  • iosonostefan

    13. novembar 2023 | 15:29

    Smešan je. Neka zadrži tu ponudu za sebe.

  • Alex

    14. novembar 2023 | 07:06

    Pošta je glomazno preduzeće sa velikim viškom radnika . Svako ko uđe u poštu da završi neki posao može da vidi da se radi sporo i metodama iz prošlog veka. Racionalizacijom broja radnika zaposleni bi imali veće plate.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>