• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemačka pokrenula istragu protiv Koka-Kole zbog određivanja cena u zemlji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija je saopštila da je upoznata sa istragom i da u potpunosti sarađuje sa vlastima

  • 0
koka kola, coca cola Foto: Pixabay

Nemačka nacionalna agencija za regulisanje konkurencije saopštila je u utorak da je otvorila istragu protiv Koka-Kola Europacific Partners Deutschland zbog njenih praksi određivanja cena u zemlji.

Postoje indicije da je Koka-Kola možda ograničila mogućnosti drugih kompanija da se takmiče zbog strukture uslova ponuđenih nemačkim maloprodavcima, posebno strukture rabata, rekao je predsednik kancelarije agencije Andreas Mundt u saopštenju.

Kompanija je saopštila da je upoznata sa istragom i da u potpunosti sarađuje sa vlastima prenosi Reuters.

- Uvereni smo da je poslovni model kompanije Koka-Kola Europacific Partners u Nemačkoj, sa konceptom uravnoteženih cena i uslova, pravno usklađen - rekla je Andrea Veckvert, potpredsednica pravnih poslova u kompaniji.

Kancelarija je saopštila  da će ispitati da li Koka-Kola ima dominantnu poziciju i da će stoga biti podvrgnuta posebnim pravilima konkurencije.

Takođe će se razmotriti da li su uslovi koje je Koka-Kola nametnula nemačkim prodavcima hrane, posebno njena struktura rabata, u skladu sa tim pravilima, saopštila je kancelarija.

(Telegraf Biznis)

Video: Posetili smo najpoznatiju metro stanici na svetu, ovo su cene u njenom restoranu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>