• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reciklaža ambalaže u Lidlu: Humanost i ekologija na delu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Humanost i ekologija važne su teme u skoro svim segmentima poslovanja, a o značaju očuvanja prirode i putu ka održivijoj budućnosti raspravlja se skoro podjednako intenzivno na globalnom, kao i lokalnom nivou

  • 1
Lidl reciklaža Foto: Promo/ Nemanja Djordjevic NETZ Visuals

Ipak, kompanija Lidl Srbija je sa svojim projektom "Dobro se reciklažom vraća" otišla korak dalje, i u svojih 5 prodavnica postavila aparate za reciklažu PET i ALU ambalaže od pića kupljenih u Lidlu. Potrošači za svaku recikliranu ambalažu mogu da dobiju vaučer za umanjenje računa u iznosu od 5 dinara ili da isti iznos doniraju fondaciji "Budi human".

Ekološko-humanitarni projekat "Dobro se reciklažom vraća" pokrenut je sa ciljem testiranja spremnosti potrošača da učestvuju u ekološkim inicijativama, uz dodatnu vrednost koju daje mogućnost doniranja. Na ovaj način prikupljaju se i relevantni podaci sa tržišta Srbije, budući da je ovaj projekat najpribližniji modelu depozitnog sistema kakav se implementira i u pojedinim zemljama Evrope.

U okviru projekta, od prošle godine postavljena su dva aparata za reciklažu - u Novom Sadu i Nišu, a od nedavno su postavljena i dva nova u prodavnicama u Beogradu, na Vidikovcu u ulici Kneza Višeslava 61V i u Borči, na adresi Bratstva i jedinstva 2D.

Lidl reciklaža Foto: Promo/ Nemanja Djordjevic NETZ Visuals

Kompanija Lidl kroz ovaj projekat ne samo da brine o potrošačima i kućnom budžetu, već ih stimuliše da brinu o životnoj sredini i na taj način kreiraju bolju budućnost za sve nas, a prvi utisci potrošača su vrlo pozitivni.

U pilot fazi u kojoj se projekat trenutno nalazi pokazalo se da primena iskustava i rešenja iz Nemačke i drugih zemalja Evropske unije značajno može ubrzati uvođenje koncepta cirkularne ekonomije na tržište Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bangladesh

    15. novembar 2023 | 21:10

    A kako to da u Nemackoj ista prodavnica,isti aparat za istu limenku daje 25 Evro centi sto je oko 30 dinara a ovde kod nas 5 dinara?? Sest puta manje? Bezobrazluk bre.Cena otkupnog aluminijuma je ista u celom svetu.Ako pratite cene goriva i svega ostalog kad treva da se uzmu pare pratite onda isto i kad treba da se daju pare. Ko ovde zaradjuje i zasto se to dozvoljava? Kvari renome i kalja ugled jednog prodajnog lanca kakav je Lidl.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>