• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mercator preuzeo slovenački Engrotuš

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisivanjem ugovora pokrenuta je procedura za dobijanje saglasnosti Agencije za zaštitu tržišne konkurencije Republike Slovenije

  • 0
Mercator Foto: Mercator

Mercator je danas potpisao ugovor o kupovini 100 odsto udela u slovenačkom Engrotušu.

Potpisivanjem ugovora pokrenuta je procedura za dobijanje saglasnosti Agencije za zaštitu tržišne konkurencije Republike Slovenije (AVK), saopštila je Fortenova grupa prenosi Jutarnji.hr.

- Ovim definitivno potvrđujemo status najjačeg domaćeg regionalnog maloprodajnog lanca u regionu -

Spajanje Mercatora, koji je u vlasništvu Fortenova grupe i Engrotuša ojačaće tržišnu poziciju oba trgovačka društva, ističu u Grupi, i doneti nove razvojne mogućnosti slovenačkim dobavljačima i zaposlenima.

Potpisnici ugovora su uvereni da integracija dve kompanije predstavlja odličnu osnovu za budući rast zajedničke kompanije, i dugoročnu održivost poslovanja, od čega će imati koristi svi stejkholderi, a samim tim i cela privreda.

Fortenova Grupa Grupacija sa velikim zadovoljstvom završava godinu sa još jednom velikom akvizicijom u maloprodaji. Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe, napominje kako je nakon marketa Franca u Crnoj Gori, preuzimanje Tuš trgovina drugo veliko širenje prodajne mreže Fortenove u kratkom vremenu.

- Ovim defintivno potvrđujemo status najjačeg domaćeg regionalnog maloprodajnog lanca u regionu i dokazujemo ono što smo najavili kad smo 2021. godine integrisali Mercator u mrežu Fortenova grupe.

- Naše zadovoljstvo je tim veće, ako se ima u vidu koliko je maloprodajno poslovanje bilo zahtevno prošle i ove godine. Uprkos tome, ostali smo veoma fokusirani na sprovođenje strategije čiji je glavni cilj da se što više približimo kupcima u celoj mreži i kontinuirano nudimo širok izbor proizvoda i usluga po pristupačnim cenama, a istovremeno, kroz odlične odnose sa lokalnim dobavljačima, jačamo nacionalne privrede u pet zemalja u kojima poslujemo. Uvereni smo da je to najbolja garancija za dugoročni razvoj celokupnog nacionalnog privrednog lanca – od proizvodnje preko prerade do trgovine – koji potom, od zapošljavanja do podrške investicijama, predstavlja i značajan doprinos održivom rastu privreda u regionu - rekao je izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>