• 23
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postignut dogovor sa sindikatima Pošte Srbije o prestanku obustave rada

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sporazumom je dogovorena isplata jednokratne pomoći svim radnicima, izuzev rukovodstvu

  • 23
Vlada Srbije Pošte Srbije Foto: Peđa Vučković

Na sastanku u Vladi Srbije postignut je dogovor sa predstavnicima radnika Pošte Srbije, na osnovu sporazuma koji su potpisali Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predstavnici sindikata.

Sporazumom je dogovorena isplata jednokratne pomoći svim radnicima, izuzev rukovodstvu, u iznosu od dvadeset hiljada dinara, najkasnije do 25. novembra.

Povećanje plata, od 1. novembra ove godine, svim zaposlenima u tehnologiji, u iznosu od 10%. Dodatno povećanje plata radnicima u tehnologiji dogodiće se 1. januara 2024. godine i iznosiće 10%, što čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21% u odnosu na trenutne zarade u tehnologiji.

Takođe, dogovoreno je i uvećanje zarada svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, od 10%, počevši od 1. januara 2024. godine.

Na sastanku je postignuta saglasnost da neće biti sankcionisanja radnika zbog nezakonite obustave rada, za sve radnike koji ispune dogovor o prestanku obustave do sutra, 16. novembra u 12 časova. Nesankcionisanje uključuje i isplatu dela zarade tokom trajanja obustave rada, koja će biti isplaćena sa sledećom platom, zajedno sa putnim troškovima.

Dodatno, Vlada je saglasna sa prijemom dodatnih radnika u tehnologiji i utvrđen je obavezan šestomesečni sastanak sa najvišim rukovodstvom Vlade Srbije o poslovanju, rezultatima i radnoj atmosferi u Pošti Srbije.

Sastanku je prisustvovao i ministar informisanja I telekomunikacija Mihailo Jovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    15. novembar 2023 | 20:15

    Lepe vesti za radnike Poste!

  • Jasna

    15. novembar 2023 | 20:12

    Velika pohvala Vladi Srbije na podršci zapošljavanju dodatnih radnika u tehnologiji. To će dodatno poboljšati radnu atmosferu i efikasnost u Pošti Srbije.

  • Jelenko

    15. novembar 2023 | 20:15

    Isplata jednokratne pomoći i povećanje plata će pomoći radnicima u tehnologiji i administraciji da poboljšaju svoj standard života i imaju veću finansijsku stabilnost.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>