• 9

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Jovanović: Sindikat "Sloga" nema legitimitet za osporavanje dogovora Vlade i radnika "Pošta Srbije"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Pozivam sve radnike Pošte Srbije da se od danas vrate normalnom radu i da ne podležu političkom uticaju onih koji ih pokušavaju zloupotrebiti u svoje političke svrhe"

  • 9
Platforma Čuvam te Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija, oglasio se povodom razrešenja krizne situacija u JP "Pošta Srbije" i dogovoru sa radnicima ovog preduzeća. Prenosimo njegovu reakciju:

"U procesu rešavanja pitanja protesta u JP „Pošta Srbije“, Vlada Srbije je proaktivno pristupila dijalogu sa svim sindikatima unutar ovog preduzeća - kako reprezentativnim, tako i onima koji to nisu. Na razgovore su pozvani svi sindikati, međutim, Sindikat "Sloga", pod vođstvom Stefana Mitrovića, koji ima samo 48 članova od ukupno više od 14 hiljada radnika ovog preduzeća, odbio je učešće u ovom dijalogu. Smatram da njihovo odbijanje i pokušaji da ospore postignuti dogovor predstavljaju isključivo politički motivisane akcije koje zanemaruju stvarne interese radnika. Stefan Mitrović i "Sloga" ne poseduju bilo kakav legitimitet za osporavanje dogovora koji je postigla predsednica Vlade Srbije sa dva reprezentativna i jednim nereprezentativnim sindikatom koji zastupaju interese više hiljada zaposlenih u Pošti Srbije.

Očigledno je da se u ovom slučaju radi o političkim igrama usmerenim ka destabilizaciji Pošte Srbije, a ne ka poboljšanju uslova rada njenih zaposlenih. Sindikat "Sloga", kao politička organizacija Dragana Đilasa, sledi istu agendu u Pošti Srbije kao i Đilas u svojem političkom delovanju. Prioriteti Stefana Mitrovića i "Sloge" su politički interesi Dragana Đilasa, a ne dobrobit radnika Pošte Srbije, baš kao što i Đilasova politika ne odražava interese građana, već lične interese Dragana Đilasa.

Kao bivši radnik Pošte, svestan sam vrednosti i posvećenosti naših zaposlenih. Zato, želim da istaknem da je dogovoreno značajno povećanje plata, počevši od novembra ove godine sa povećanjem od 10%, a u januaru će uslediti još jedno povećanje od 10%, što ukupno čini kumulativno povećanje od 21%. Takođe, svim zaposlenima će biti isplaćeno dodatnih 20 hiljada dinara do 25. novembra.

Pozivam sve radnike Pošte Srbije da se od danas vrate normalnom radu i da ne podležu političkom uticaju onih koji ih pokušavaju zloupotrebiti u svoje političke svrhe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    16. novembar 2023 | 15:34

    Vlada je pokazala da je tu da saslusa gradjane i da sto brze resi sve probleme.

  • tika

    16. novembar 2023 | 09:13

    Đilas pokušava preko svojih ljudi svuda da izazove pobunu i da destabilizuje Srbiju.Istina kad tad izadje na videlo, gradjani to znaju i pamte.

  • žika

    16. novembar 2023 | 09:14

    Djilas na sve načine pokušava da potkopava vlast i Vučića. A ne zna da to najviše šteti gradjanima.Iza svega što je loše po Srbiju i gradjane stoji Djilas .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>