• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Počeli razgovori na sajmu Vinska vizija: Očekuje se više od 3.500 B2B sastanaka tokom manifestacije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sastanci se održavaju na 20 minuta i u salama se menja po 150 ljudi

  • 0

Na sajmu Vinska vizija Otvorenog Balkana (OB) u Beogradu privrednici iz 48 zemalja započeli su danas poslovne sastanke (B2B), u organizaciji Privredne komore Srbije.

Tokom trajanja ove međunarodne manifestacije trebalo bi da bude održano više od 3.500 (biznis tu biznis) poslovnih sastanaka. Ti sastanci, rekao je za Tanjug rukovodilac Centra za regionalnu saradnju Privredne komore Srbije Aleksandar Radovanović, otvaraju nove poslovne mogućnosti za sve vinare našeg regiona koji će biti u prilici da imaju sastanke sa najvećim i najozbiljnijim igračima u svetu uvoza, izvoza i biznisa vina.

- Do sada je inicirano više od 3.500 sastanaka i PKS je u saradnji sa svojim partnerima dovela blizu 500 profesionalnih kupaca iz celog sveta na ovu manifestaciju - rekao je on.

Radovanović je precizirao da su to kupci iz zemalja koje su najveći uvoznici vina, a to su Velika Britanija, Amerika, Rusija, Kina, kao i zemlje našeg regiona, odnosno Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

On je dodao da se sastanci održavaju na 20 minuta i da se u salama menja po 150 ljudi među kojima su kupci i prodavci vina koji će razgovarati o mogućnostima poslovne saradnje.

- Ove godine sajam je i po broju izlagača i po broju profesionalnih kupaca premašio prošlogodišnji. Verovatno imamo tri ili četiri puta više profesionalnih kupaca i iz mnogo više zemalja - rekao je Radovanović. On je naglasio da očekuje, veliki broj sklopljenih ugovora, s obzirom da ovogodišnji sajam "Vinska vizija OB" posećuju kupci iz 48 zemalja, među kojima su oni iz Kine, Velike Britanije, Rusije, Holandije, Belgije, Nemačke, Švajcarske, ali i regiona.

Međunarodni sajam "Vinska vizija OB" koji se održava u okviru inicijative OB počeo je danas za profesionalne kupce, a za sve ostale posetioce otvara se sutra i trajaće do nedelje 19. novembra u 18 časova. Sajam ove godine okuplja više od 600 izlagača iz brojnih vinarija, destilerija, gastronomskih kompanija, i to iz više od 28 zemalja što je duplo više izlagača nego lane.

Polovina izlagača je iz zemalja članica Otvorenog Balkana i to 260 iz Srbije, 74 iz Severne Makedonije i 21 iz Albanije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće popodne na svečanom otvaranju zajedno sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim, predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i predsednikom italijanske regije Veneto Lukom Zajom.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom vlada Republike Srbije, Republike Albanije i Republike Severne Makedonije. Cena ulaznice je 700 dinara i može se kupiti na Beogradskom Sajmu. Sajam će naredna dva dana biti otvoren od 12 do 20 časova, dok će u nedelju kapije sajma biti otvorene od 12 do 18 časova.

(Telegraf Biznis)

Video: Telegraf u vinskom klubu u kom se čuva vino staro 70 godina. Ulazi se samo na lozinku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>