• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koliko moći i novca je za jednim stolom: Evo ko je sve sedeo sa Sijem na svečanoj večeri

Vreme čitanja: oko 1 min.

Večera je usledila nakon Sijevog celodnevnog samita sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom

  • 0
Džo Bajden Si Đinping Džo Bajden Si Đinping / Foto: Tanjug/AP

Izvršni direktor Epla Tim Kuk, šef Tesle Ilon Mask i Stiv Švarcman iz Blekstouna, bili su među gostima na sinoćnjem svećanom prijemu i večeri u San Francisku, povodom posete kineskog predsednika Si Đinpinga.

Večera, koju su organizovali Američko-kineski poslovni savet i Nacionalni komitet za američko-kineske odnose, usledila je nakon Sijevog celodnevnog samita sa predsednikom Džoom Bajdenom, koji je američki predsednik nazvao "nekim od najkonstruktivnijih i najproduktivnijih diskusija koje su imali".

Večera sa Sijem bila je "vruća karta" za izvršne direktore najistaknutijih američkih kompanija i prilika da stupe u kontakt sa visokim ministrima u vladi zemlje, koja je prošle godine ostvarila trgovinu sa Sjedinjenim Državama u vrednosti od skoro 760 milijardi dolara.

"Izvršni direktor Epla Tim Kuk, BlekRokov Lari Fink i Stiv Švarcman iz Blekstouna bili su među najvišim američkim rukovodiocima koji su sedeli za stolom predsednika Si Đinpinga na ekskluzivnoj večeri u San Francisku", piše u tvitu Blumberga.

Na listi gostiju našli su se i: izvršni direktor Sejlsforsa Mark Beniof, CEO Boinga Sten Dil, izvršni direktor Fedeksa Raj Subramaniam, šef Vise Rajan Mekinerni, predsednik Fajzera Albert Bourla, Rej Dalio iz kompanije Bridžvoter Asosijejts, Merit Janov iz Masterkarda i Lari Fink iz Blekroka.

Prema pisanju Cnbc-a, CEO Epla sedeo je pored kineskog ministra trgovine Vanga Ventaoa. Organizatori događaja rekli su da je Mask prisustvovao VIP prijemu, ali da nije ostao na večeri.

(Telegraf Biznis)

Video: Vesić iz Pekinga: "Važan sporazum za pomorce, brodovi će prolaziti slobodno"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>