• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uloga Srbije u oblikovanju Budućnosti bez duvanskog dima

Vreme čitanja: oko 2 min.

U traganju za inovacijama koje će oblikovati budućnost bez duvanskog dima, kompanija Philip Morris International Inc. (PMI) aktivno istražuje potencijalnu saradnju s naučnim zajednicama širom sveta

  • 0
PMI Foto: Promo/PMI

Na koji način PMI naučno istraživačkim radom pokušava da ubrza kretanje ka budućnosti bez duvanskog dima i kakvu ulogu u tome ima Srbija, za domaće medije otkriva potpredsednik kompanije za razvoj proizvoda i tehnologije Luka Rossi, koji je bio i jedan od panelista na ovogodišnjoj konferenciji Technovation u organizaciji Philip Morris International, održanoj u njihovom istraživačko-razvojnom centru Cube u Nojšatelu, u Švajcarskoj.

PMI Foto: Promo/PMI

U ekskluzivnom razgovoru, Rossi objašnjava razloge za nedavnu posetu Srbiji i planove koje PMI ima za uspostavljanje saradnje sa srpskom naučnom zajednicom. On je naglasio da PMI prepoznaje vrednost inovacija koje se razvijaju van kompanije i aktivno traži partnere, u zemljama poput Srbije, koji su usklađeni sa ciljevima kompanije i koji mogu biti ključni akteri u globalnom ekosistemu velike multinacionalne kompanije.

- Nedavna poseta Srbiji bila je izuzetno korisna, jer smo imali priliku da posetimo institute čiji je rad sasvim usklađen sa onim što mi kao kompanija očekujemo od inovacija koje dolaze „spolja“. Rešenja koja ovi instituti razvijaju mogu se savršeno uklopiti u proces razvoja bezdimnih proizvoda namenjenih punoletnim pušačima, kako bi zauvek ostavili cigarete - izjavio je Rossi, najavljujući da će ova saradnja uskoro biti i konkretizovana u okviru projekta koji PMI planira sa naučnim institutima u Srbiji, a kroz koji će se dalje raditi na razvoju inovacija koje će oblikovati budućnost.

PMI Foto: Promo/PMI

Kako je naveo, fokusirajući se na nauku i tehnološke inovacije, PMI teži stvaranju stabilnog portfolija koji će ne samo transformisati duvansku industriju, već i pružiti održiva rešenja s ciljem unapređenja života ljudi i pozitivnog uticaja na društvo i okolinu.

- Kompanije imaju obavezu neprekidnog ulaganja u naučna istraživanja i pronalaženje inovativnih proizvoda kako bi odgovorile na zahteve potrošača. Pored toga, regulatorni pristup koji je zasnovan na nauci, kao i dostupnost informacija koje su zasnovane na naučnim istraživanjima, imaju ključnu ulogu u zaštiti potrošača i smanjenju štete od duvanskog dima, u budućnosti - zaključio je Luka Rossi.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>