• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Pošta Srbije" odgovorila na napade u medijima i na tviteru: "Poslujemo transparentno", poručio Đorđević

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor Đorđević uputio je brz odgovor

  • 2
Zoran Đorđević Foto: Marko Jovanović

Posle objava u pojedinim medijima, u kojima se napadaju JP "Pošta Srbije" i Zoran Đorđević, oglasio se i v. d. direktora pošte:

"JP 'Pošta Srbije', za razliku od pomenutih privatnih kompanija posluje transparentno i sva dokumenta su javno dostupna, s obzirom da se radi o preduzeću čija je to zakonska obaveza. Takođe, JP 'Posta Srbije' po zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja u obavezi je da dostavlja sve informacije koje se od nje traže.

Odgovorno tvrdim da se sve u JP 'Pošta Srbije' radi u skladu sa zakonom i propisima i planom poslovanja koji odobrava Vlada Republike Srbije', izjavio je v.d. direkotra JP 'Pošte Srbije' Zoran Đorđević.

Đorđević je dodao da s obzirom na to da svake godine JP "Pošta Srbije" podleže i obaveznoj reviziji poslovanja, a takođe i proveri od strane državne revizije, svoj rad uvek obavlja transparentno.

"Uvek i u svakom momentu moguće je proveriti njeno poslovanje", istakao je.

Podsetimo, pojedini mediji objavili su informaciju o tome da je izvršena provera kompanije "D Express", povodom čega su reagovali predstavnici dela političkih stranaka navodeći da je reč o "pokušaju da se na taj način opozicija okrivi za štrajk u "Pošti"".

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je za medije da "zaposleni u "Pošti" štrajkuju jer sa platama koje imaju ne mogu da prežive, a vide kako direktor Zoran Đorđević desetine miliona evra, novca koji su oni zaradili, poklanja firmama i pojedincima bliskim SNS", kako stoji u njegovoj izjavi.

Jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić oglasio se na Tviteru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sram vas bilo

    17. novembar 2023 | 19:32

    Suva inteligencija Vidi se iz aviona

  • Ukratko

    17. novembar 2023 | 19:11

    Policija i Više javno tužilaštvo u Beogradu ušli su ovog petka u popodnevnim časovima u prostorije Javnog preduzeća Pošte Srbije. Prema prvim informacijama, proverava se poslovanje ovog preduzeća.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>