• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova boca viskija vredi čitavo bogatstvo: Prodata na aukciji za 2,5 miliona evra, nosi posebnu etiketu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvanaest boca, uključujući i ovu prodatu danas, imaju etikete koje je dizajnirao italijanski slikar Valerio Adami

  • 0
Viski, aukcija, naskuplji viski na svetu, London Printskrin: PA MEDIA VIA AP

Flaša škotskog viskija ''Makalan Adami'' koji se smatra najtraženijim na svetu prodata je danas za skoro 2,2 miliona funti (oko 2,5 miliona evra), što je rekord na aukciji za flašu vina ili žestokog pića.

''Makalan Adami 1926'' prodat je u aukcijskoj kući Sotbis u Londonu, nakon "rata" tokom licitacije između potencijalnih kupaca preko telefona i u samoj aukcijskoj kući, preneo je AP. Samo 40 boca Makalana 1926 flaširano je 1986. nakon što je odležao u buradima 60 godina.

Dvanaest boca, uključujući i ovu prodatu danas, imaju etikete koje je dizajnirao italijanski slikar Valerio Adami. Još jednu bocu iz iste bačve Sotbis je prodao 2019. godine za skoro 1,5 miliona funti (oko 1,7 miliona evra), što je u tom trenutku bila rekordna cena za bocu vina ili žestokog pića do danas.

"'Makalan 1926' je jedini viski koji svaki aukcionar želi da proda i koji svaki kolekcionar želi da poseduje", rekao je Džoni Faul, globalni direktor za žestoka pića Sotbisa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>