• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li znate šta su "mladenčići" i "zakončići"? U vinu je istina, a u našoj tradiciji leži istorija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beograd je kroz ova četiri dana bio centar "vinske planete"

  • 0
Sajam vina, Otvoreni Balkan Foto: Marko Jovanović

Druga po redu Vinska vizija Otvorenog Balkana pored dobrog i raznovrsnog vina, ponudila je prisutnima i mogućnost da okuse dašak tradicije iz čak 28 zemalja učesnica.

Imali smo priliku da slušamo o "Župskom prokupcu u punom sjaju", ili pođemo na "Vinsku šetnju Toskanom", a za one "takmičarskog duha" bila su priređeni i razna takmičenja poput revijalnog za predstavnike diplomatskog kora.

Uz šta se bolje uparuje vino nego uz kvalitetan ručak, a predstavnici zemalja su se zaista potrudili da njihovi tanjiri sve ostave bez daha. U galeriji fotografija možete videti o kakvim jelima je reč.

Ipak, ono što ostavlja najveći utisak sa ovogodišnje Vinske vizije je činjenica da smo zaista poslali jednu lepu fotografiju, koja će zasigurno obići svet.

Beograd je kroz ova četiri dana bio centar "vinske planete", koja je donela mnogo smeha, ispričanih priča uz čašu vina i uspomena koje će svako poneti sa sobom.

Ono što posebno raduje je podatak da je ove godine čak duplo više izlagača nego lane, a što ujedno znači duplo više prenosioca kulture srpskog naroda u svetu.

U vinu je istina, a u našoj tradiciji leži istorija koju čuvamo od zaborava. Ako ste ove godine bili na Vinskoj viziji nisu mogle da vam promaknu devojke u našoj narodnoj nošnji, pustovana vunica sa tradicionalnim motivima i neka od najpoznatijih srpskih vina. Našoj ekipi zapao je još jedan zanimljiv detalj za oko, da li znate šta su "mladenčići" i "zakončići"?

Odgovor možete pronaći u našoj galeriji.

Svaka zemlja učesnica, ostavila je po komadić svoje tradicije, dok se slagalica ne složi u novu celinu naredne godine. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>