• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Cvetković: Budžetom za 2024. više od milijardu dinara za infrastrukturu

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Kruševac je od 2014. godine uloženo oko 640 miliona dinara, više od pola je investirala opština, a ostatak je investiralo Ministarstvo privrede

  • 0
Slobodan Cvetković, Ministar Privrede Slobodan Cvetković / Foto: Nikola Anđić

Ministar privrede Slobodan Cvetković izjavio je danas u Kruševcu da je prošle godine izdvojeno više od milijardu dinara za infrastrukturu i da je budžetom za 2024. godinu predviđena ista suma.

Ministarstvo privrede u svom portfelju ima sredstva koja odvaja za poslovnu, hotelsku i drugu infrastrukturu.

"Ono što je bitno jeste da interesovanje lokalnih samouprava prevazilaze sredstva koje mi imamo ove godine. Ovo što smo uspeli da saberemo je skoro oko pet milijardi dinara neophodnih pa da u krajnjem slučaju, možda u nekom rebalansu, odvojimo i još jedan deo sredstava za ovu namenu", rekao je Cvetković.

U Kruševac je od 2014. godine uloženo oko 640 miliona dinara, više od pola je investirala opština, a ostatak je investiralo Ministarstvo privrede.

"Danas se nalazimo u ovoj zoni Kosovske ulice koja predstavlja jedan logičan produžetak poslovne zone i gde su smeštene sve ozbiljne kompanije od Lidla koji je prvenac u ovom segmentu, pa Henkela i svih ostalih. Leva i desna strana ove ulice predstavlja parcele, koje će biti potencijalno mesto za nove domaće i strane investitore", izjavio je ministar.

Dodao je da Ministarstvo privrede radi zajedno sa lokalnim samoupravama kako bi se stvorili preduslovi za dolazak stranih i domaćih investitora.

"Moramo imati putnu infrastrukturu, moramo imati energetsku infrastrukturu, komunalnu infrastrukturu, sve ono što je neophodno da bi se te investicije instalirale. Ono što je takođe bitno je da Srbija ima taj ravnomerni regionalni razvoj, znači da ne budu sve investicije u velikim gradovima, nego da se ravnomerno cela teritorija Srbije razvija", kaže Cvetković.

Predsednica Privremenog organa Grada Kruševca Jasmina Palurović, izjavila je da se na lokaciji starog aerodroma u Kruševcu radi već godinama zajedno sa Ministarstvom privrede, a vrednost ovogodišnjeg projekta je viša od 100 miliona dinara.

"Ove saobraćajnice ovde nisu samo asfalt koji je na ovom polju, već su saobraćajna infrastruktura koja je potpuno opremljena i što se tiče vodovodne i kanalizacione mreže, atmosferske kanalizacije, osvetljenja i druge saobraćajne infrastrukture", rekla je Palurović.

Ona je istakla da se planira dalji razvoj ove lokacije i nastavak ulice zajedno sa parking prostorom.

"Taj budući projekat, za koji se nadam da ćemo ostvariti u narednoj godini, mi smo već poslali projekat za to u vrednost više od 60 miliona. Šta drugo reći, osim da grad Kruševac zajedno sa svim ministarstvima, a posebno sa Ministarstvom privrede, ima dugogodišnju saradnju i da su plodovi ove saradnje to da ova lokacija Starog aerodroma stoji na raspolaganju budućim investitorima i ulepšava prostor onima koji su već ovde", zaključila je Palurović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Šapić: Od sledeće godine besplatni vrtići za beogradsku decu, obezbedićemo i besplatne udžbenike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>