• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka potvrdila da neće biti povećanja struje: Ko je ostvario najveći popust na oktobarskim računima?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak 56 odsto domaćinstava potrošilo je manje električne energije u odnosu na oktobar prošle godine

  • 1
sijalica, struja, štednja Foto: Ilustracija/Shutterstock

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović naglasila je da je 56 odsto, odnosno 1,87 miliona domaćinstava, potrošilo manje električne energije u odnosu na oktobar 2021/2022. godine. Dok je polovina njih ostvarila najveći popust od 40 odsto.

- Hvala građanima na ovim dobrim vestima. Štednja ne znači smanjenje ličnog komfora već niže račune za struju! Štedite i uštedite - napisala je ministarka na svom Instagram profilu.

Inače, ministarka je potvrdila ranije danas u gostovanju na televiziji da neće biti dodatnog povećanja struje naredne godine.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Dubravka Đedović Handanović (@dubravka.djedovic)

- Tržišne cene su uravnoteženije nego što su bile prošle godine. Nema razloga za brigu, ali treba, svakako da budemo obazrivi, zbog konflikta na Bliskom Istoku, ali sigurno je da je hidrologija bila jako dobra ove godine. Neće biti povećanja cene struje i energenata do 1. maja, za tim neće biti potrebe, to je zaključak ove revizije. Reforme koje smo sproveli do sada, daju rezultat - navela je ministarka.

(Telegraf Biznis)

Video: 9 efikasnih načina za uštedu energije na poslu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aga

    22. novembar 2023 | 16:15

    Video svojim očima...čovek u oktobru 2023 povećao potrošnju preko 12%,u odnosu na isti mesec predhodne godine,a dobio popust za"ravnomernu"potrošnju preko 800din....pa ko je ovde lud.. P.S. ja sam umanjio potrošnju za 34%,a račun mi umanjen za 495 din

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>