• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radnici Pošte prekidaju obustavu i sutra nastavljaju rad: Imaju i jasan uslov

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se navodi, ta odluka je doneta na zboru radnika, održanom danas u Pošti 21101 u Novom Sadu,

  • 1
Pošta Srbije Sajam Foto: Filip Plavčić

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" objavili su danas na sajtu da je doneta odluka o prekidu obustave rada u Javnom preduzeću "Pošta Srbije" i da će sutra biti nastavljen rad.

Kako se navodi, ta odluka je doneta na zboru radnika, održanom danas u Pošti 21101 u Novom Sadu, gde je oko 50 radnika i dalje u obustavi rada, nakon temeljnog razmatranja trenutne situacije.

- Ova odluka prati uslov stroge provere ispunjenja tačaka sporazuma potpisanog između Vlade Srbije i reprezentativnih sindikata, koji nisu bili organizatori obustave - piše u objavi.

Radnici ističu da će, ukoliko se obaveze iz sporazuma ne ispune do 1. decembra, ili ukoliko dođe do bilo kakve odmazde prema onima koji su do sada učestvovali u obustavi rada, ponovo prekinuti rad i ovoga puta izaći na ulice.

Podseća se da je obustava rada nezdovoljnih radnika JP Pošta Srbije započeta 24. oktobra sa zahtevima za povećanje broja radnika, povećanje plata za najmanje 30 odsto, prekida diskriminacije prema zaposlenima i zvanične garancije od Vlade Srbije za ispunjenje ovih zahteva.

Vlada Srbije je 15. novembra potpisala sporazum sa reprezentativnim sindikatima, kada je dogovorena isplata jednokratne pomoći svim radnicima, izuzev rukovodstvu, do 25. novembra i obećano povećanje plata od 10 odsto od 1. novembra ove godine, s dodatnim povećanjem od 1. januara 2024.

Tada je takođe dogovoreno povećanje plata za zaposlene u administraciji, izuzev rukovodstva, za 10 odsto, počev od 1. januara 2024.

Radnici JP Pošta Srbije, kako se navodi, izrazili su očekivanje odgovorne realizacije sporazuma i upozorili na ozbiljne posledice ukoliko se rokovi i obaveze ne ispune kako je dogovoreno.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    23. novembar 2023 | 07:40

    Po ovome,svako ko jije zadovoljan playom,moze da obustavi rad i ne radi dok mu ne daju bise..i ne smeju da ga otpuste?!?i ako neko dobijenotkaz zbog toga treba da tuzi ,kog!?zakon mora da je isti uvek i stalno za sve

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>