• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

EU odobrila dodatnu pomoć Ukrajini: O kolikom iznosu je reč?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Portparolka EU za ekonomske poslove je naglasila važnost jačanja vladavine prava, finansijske stabilnosti i unapređivanja gasne infrastrukture u ratom pogođenoj zemlji

  • 0
Brisel, Evropski parlament, Evropska Unija Foto: Shutterstock

Evropska unija (EU) je ove nedelje odobrila dodatnu pomoć Ukrajini, u iznosu od 1,5 milijardi evra, rekla je portparolka EU za ekonomske poslove, Virle Nujts, dalje navodeći da ta suma čini desetu isplatu makrofinansijske pomoći u okviru šireg paketa koji dostiže 18 milijardi za ovu godinu.

- Ova podrška ima ključnu ulogu u osiguravanju isplata plata i penzija, održavanju usluga javnih službi i obnovi kritične infrastrukture koju je Rusija uništila tokom agresije - izjavila je Nujtsova.

Ističe i da je današnja uplata, odnosno dodatna pomoć Ukrajini, rezultat ocene Komisije u oktobru, koja je potvrdila da Ukrajina nastavlja da ostvaruje zadovoljavajući napredak.

Nujtsova je naglasila važnost jačanja vladavine prava, finansijske stabilnosti, unapređivanju gasne infrastrukture i stvaranju bolje poslovne klime u Ukrajini.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>