• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gojković: Važno da se još više unaprede položaj i prava preduzetnica

Vreme čitanja: oko 1 min.

U razgovoru je bilo reči i o obeležavanju dana aktivizma protiv nasilja nad ženama i istaknut je značaj prevencije nasilja

  • 0
Slika "Kosovka devojka" Uroša Predića izložena u Konaku knjeginje Ljubice Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Maja Gojković razgovrala je sa ženama Bečeja i Bačkog Gradišta o značaju podrške preduzetnicama, kao i ženama koje se bave očuvanjem tradicije i kulturnog nasleđa izradom rukotvorina i narodnih nošnji.

Gojković je u razgovoru sa mladim preduzetnicama istakla da je važno da se još više unaprede položaj i prava preduzetnica, kao i da je posebno značajno da se pruži podrška majkama preduzetnicama, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu SNS.

Gojković je navela i da je značajno da ženama u svim gradovima i opštinama u Srbiji, pa tako i Bečeju budu dostupni preventivni pregledi, a posebno skrinig dojke i istakla da je zato važno da mobilni mamograf u što kraćem roku dođe i u Bečej.

U razgovoru je bilo reči i o obeležavanju dana aktivizma protiv nasilja nad ženama i istaknut je značaj prevencije nasilja, ali i podrške žrtvama i u tom kontekstu je naglašeno da je dobro što Bečej u decembru dobija sigurnu kuću.

"Divno je razgovarati sa ženama u Bečeju i Bačkom Gradištu, sa vrednim ženama koje svojim rukama prave divne tradicionalne rukotvorine i time čuvaju kulturo nasleđe od zaborava, ali i sa ženama preduzetnicama o tome kako možemo za sve njih da stvorimo uslove da žene u Srbiji budu ekonmski osnažene i da imaju priliku za zaposlenje. Da bismo se razvijali dalje i ostvarili planove, Srbija mora da nastavi da radi u interesu svojih građana. Zato je na izborima 17. decembra važna podrška i glas za listu Srbija ne sme da stane”, poručila je Gojković.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Dolores je mama i preduzetnica: "Okrenite fokus na sebe i znajte da to nije sebično"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>