• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Većinski vlasnik Alibabe odložio prodaju akcija: Pokrenute glasine da Ma gubi poverenje u kompaniju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do sada, akcije kompanije su opale za više od 10 odsto

  • 0
Jack Ma, Džek Ma, Alibaba Džek Ma, prvi čovek Alibabe / Foto: Tanjug/AP

Džek Ma je odložio planove za prodaju akcija Alibabe vredne stotine miliona dolara, nakon što su one naglo pale prošle nedelje.

Dve regulatorne prijave od prošlog četvrtka otkrile su da je Ma želeo da proda 10 miliona akcija, vrednih skoro 871 milion dolara.

Alibabine akcije su pale za 9% u Njujorku u četvrtak i skoro 10% u Hong Kongu u petak, izbrisavši oko 20 milijardi dolara sa tržišne vrednosti kompanije.

Do sada ove godine, akcije kompanije su opale za više od 10 odsto. Vest o prodaji pokrenula je glasine da je Ma izgubio poverenje u kompaniju, ali je glavni službenik za ljudske odnose Džejn Điang Fang pozvala sve zaposlene da odbace takve spekulacije.

Izvršni direktor je rekao da su transakcije deo dugoročnog plana postavljenog u avgustu, koji bi omogućio Maovoj kancelariji da investira u poljoprivrednu tehnologiju i projekte blagostanja u Kini i van nje.

Predsedavajući Alibabe Džo Cai je takođe ocenio, napisavši u komentaru na istu objavu koju je video CNN da ima „puno poverenje“ u kompaniju.

Grupa je trenutno usred velikog restrukturiranja, koje je najavljeno u martu i prvobitno je trebalo da rezultira podelom od šest odvojenih jedinica, od kojih svaku nadgledaju sopstveni izvršni direktor i odbor direktora.

Ali prošle nedelje, kompanija je saopštila da će preispitati planove ne samo za svoje "poslovanje u oblaku", već i za listing svog lanca prehrambenih proizvoda Freshippo, navodeći potrebu da se "procene uslovi na tržištu".

(Telegraf Biznis)

Video: Prva kripto menjačnica u Srbiji ECD obeležila Bitcoin "Pizza Day"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>