• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisan ugovor vredan 311 miliona evra za namensku industriju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Vučić nije mogao da precizira o kojoj zemlji je reč, ali je naveo da nije sa afričkog kontinenta

  • 0
Namenska industrija, Fabrika oružja Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je potpisan veliki ugovor sa jednom prijateljskom zemljom u vezi sa namenskom industrijom, vredan 311 miliona evra.

Na pitanje medija o detaljima ugovora, Vučić je, tokom obilaska vojnog aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, rekao da nije u mogućnosti da podeli sa javnošću više pojedinosti, ali da može da kaže da nije u pitanju afrička zemlja.

- Potpisali smo ugovor od 311 miliona. Ne mogu da kažem još, zato što čekam da prođu procedure kod njihovog parlamenta i njihovog predsednika - rekao je Vučić.

Kada je reč o navodu da se kupuje 48 haubica, predsednik je naveo da 48 haubica od 155 milimetara brani jednu celu zemlju.

- Samo da imate u vidu, to je ogromna porudžbina. Ali, ima još stvari, razgovaramo i sa drugim zemljama. Svi bi želeli mnogo toga iz Srbije, kao što i mi želimo spolja da dovezemo i dobijemo - naveo je Vučić.

Predsednik je rekao da se nada i veruje da možemo da nastavimo dodatnu modernizaciju i dodatno opremanje naše vojske, koja treba da bude garant sigurnosti i bezbednosti naše zemlje.

- Kad potpišete ugovore na preko 300 miliona ili na 105 miliona, kao što je vrednost izvoza na Kipar, onda govorimo o ogromnim poslovima, s tim što onda moramo da isporučimo sve na vreme, što nije lako. To znači da ćemo morati drastično da uvećamo naše kapacitete - rekao je Vučić.

(Telegraf Biznis)

Video: Naši domaći stručnjaci su radili Sava Centar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>