• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pušten u saobraćaj most preko Zapadne Morave u Mrčajevcima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi most koštao je 725 miliona dinara

  • 2
goran vesić Foto: Predrag Mitić

Novi most preko Zapadne Morave u Mrčajevcima, umesto starog koji je srušen u junskim poplavama, završen je pre roka i pušten u saobraćaj, a danas ga je obišao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

- Tri i po meseca pre roka, a rok je bio 5. mart, kompanija Loteks je završila posao i dobili smo novi most, umesto onog koji je srušen u junskim poplavama - konstatovao je Vesić.

On je naveo da je prvi dopis koji je dobio kao ministar bio upravo od Grada Čačka, sa zahtevom za hitnu obnovu mosta u Mrčajevcima, koji je bio u veoma lošem stanju, pa je tada i zabranjen prelazak kamiona.

- Tada je Vlada izdvojila 500 miliona dinara i uplatila Čačku za obnovu. Oni su uradili projekat rekonstrukcije, počeli i pripremne radove, ali je u junskim poplavama most potpuno srušen. Morali smo da radimo novi projekat, da obezbedimo dodatnih oko 225 miliona dinara, i novi most koštao je ukupno 725 miliona dinara - rekao je Vesić.

Dodao je da je novi most raspona većeg od 100 metara i nosivosti više od 60 tona.

- To pokazuje da možemo zajedno da radimo, država i grad Čačak, na zadovoljstvo građana - naveo je ministar.

Zahvalio je svim građanima na strpljenju, svestan da su imali mnogo problema da dođu do svojih njiva, kao i izvođaču radova.

- Sada smo konačno i trajno rešili problem. Ovo je prvi put da je most ovako brzo urađen i pušten u saobraćaj. To nije viđeno u Srbiji. Velika je stvar kada se projekti završe ranije, posebno tri i po meseca pre roka. To pokazuje da imamo dobre domaće kompanije, kao što Loteks, koje mogu dalje da se razvijaju“, rekao je Vesić.

Najavio je i nastavak ulaganja u čačanski kraj.

Vesić je takođe napomenuo da je u saobraćaj pušten most preko Musine reke u Adranima, koji je takođe proletos stradao u poplavama.

- I pored raznih zlonamernih navoda na društvenim mrežama da je most bio završen, a da saobraćaj nije puštan most je poslednjih nedelju dana završavan tokom noći i čim je danas posao bio gotov pušten je u saobraćaj.

Nastavljamo da radimo zajednički i na obnovi drugih objekata, jer imamo sredstva za lokalne puteve, za bolji život građana - rekao je Vesić.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da je izgradnja novog mosta značajan građevinski, ali i projektantski poduhvat.

- Za nepuna četiri meseca i projektovan i izveden ovako kapitalan objekat, most preko Zapadne Morave, koji spaja Mrčajevce i Mršince. Ovo je veliki dan. Mi smo molili da se most završi što pre, naravno uz poštovanje svih procedura i nikako na uštrb kvaliteta - rekao je Todorović.

Tehnički direktor kompanije Loteks Branisav Ugrenović kazao je da je građevincima zadovoljstvo kada završavaju bilo koji objekat, a posebno most, posebno pre roka.

- Tada zaboravljamo na muke i probleme, neprospavane noći... Razumeli smo potrebu stanovništva, uložili veliki trud i napor i uspeli tri i po meseca pre roka da završimo. Hvala minsitru Vesiću, gradonačelniku Čačka na velikoj podršci jer bez zajedničkog rada ne bismo ovo uspeli - rekao je Ugrenović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SELJAK

    25. novembar 2023 | 18:47

    Ministre nema razloga za smeh . Dugujemo 4,5 km asfaltnog puta da uradite seljacima Donjeg Radaljeva . Seljaci izgradili , država uništila i smejete se ! Žalosno , idu izbori , morate u opoziciju !

  • Nes

    25. novembar 2023 | 11:13

    Bravo...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>