• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Makedonci samo u januaru ove godine "ostavili" 16 miliona evra u Srbiji: Treći po broju dolazaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turisti iz Severne Makedonije bili su treći po broju dolazaka u januaru ove godine

  • 1
Nova godina Knez Mihailova doček raspoloženje atmosfera Foto: Milan Maricic/ATA Images

Makedonski turisti u januaru ove godine su "ostavili" najviše novca u Srbiji, odnosno, potrošili su 16 miliona evra. Prema podacima Turističke organizacije Beograda, turisti iz Severne Makedonije bili su treći po broju dolazaka u januaru ove godine.

- Beograd širom otvorenih ruku čeka goste iz regiona, a naročito su uvek rado viđeni gosti iz Severne Makedonije - rekao je pomoćnik direktora Turističke organizacije Beograda Slobodan Unković povodom promocije TOB u Skoplju.

Turistička organizacija Beograda je na manifestaciji promovisala događaje povodom predstojećih novogodišnjih praznika u Beogradu, poput "Beogradske zime", za koje su turisti iz Severne Makedonije izuzetno zainteresovani.

Tokom promocije, potpisano je više od 60 ugovora između beogradskih hotelijera i makedonskih turističkih agencija za manje od dva sata.

Ambasador Srbije u Skoplju Nevena Jovanović najavila je da će Severna Makedonija učestvovati na EXPO 2027. u Beogradu.

Predstavljanju Beograda prisustvovali su i predstavnici udruženja Srba SPONA, kao i direktor Agencije za razvoj turizma Makedonije Ljupčo Janevski, koji je najavio zajedničke projekte u okviru Otvorenog Balkana.

Zbog najavljene izgradnje moderne železnice od Niša do Skoplja, promociji Beograda pridružili su se i TO Niš, kao i "Planinka" koja je promovisala Kuršumlijsku banju, s obzirom da je akcenat bio na novootvorenim hotelima.

(Telegraf Biznis)

Video: Nekada raj za profesionalce, sad skijalište za plići dzep, čaj 100 rsd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>