• 5
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve o pomoći države: Za 4 dana penzionerima 20.000 dinara, a za 10 srednjoškolcima po 10.000

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za pet dana pomoć će dobiti i korisnici socijalne pomoći i negovateljice

  • 5
Banka, šalter, novčanik, menjačnica, novac, dinari Foto-montaža: Shutterstock, A. Nalbantjan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je čak i MMF rekao da su naše finansije odlične, da imamo skoro pet milijardi na računu, što nemaju ni mnogo veće i bogatije zemlje od Srbije.

On je za TV Pink rekao da će za četiri dana početi isplata 20.000 dinara pomoći penzionerima, za pet dana korisnicima socijalne pomoći i negovateljicama, a za 10-ak dana srednjoškolcima.

"Svaki taj dinar je dobrodošao. Važno je da se pokaže briga države da mogu da kupe ranac, džemper, jaknu, posebno pred Svetog Nikolu, Božić, druge slave, da mogu neki poklon dodatno da kupe. Da pokaže država da joj je stalo. Nikada nismo obuhvatili srednjoškolce od 14 do 18 godina. To je 235.000 srednjoškolaca i trošak države je 20 miliona evra, ali je veliki dobitak", rekao je on.

On je rekao da bi dali i više, ali da je on taj koji to ne dozvoljava.

"Kada sam ja postao predsednik vlade, (bivši ministar finansija Lazar) Krstić mi je ulazio kao gradonosni oblak svako jutro u kancelariju. Vi morate da lečite bolesti koje su vam ostavili prethodnici, ali ne aspirinima već hemioterapijom. Ponosan sam na stabilnost naših javnih finansija. Nikada nije bilo da poslednjih 10 godina možete za istu vrednost dinara da kupite evro ili dolar po istoj vrednosti", rekao je on.

Kako je rekao Srbija je na dobrom putu, sledi povećanje plata i minimalca na preko 47.000 din.

"I verujem da će u drugoj polovini godine jedan od sukoba biti okončan, nadam se oba, a ako se to desi sledi drastičnije povećanje plata i penzija", rekao je Vučić i pozvao građane da izađu na predstojeće izbore 17. decembra uz ocenu da Srbija nije igračka i da se tada odlučuje o sudbini zemlje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    26. novembar 2023 | 23:52

    Pripremamo se izgleda za izbore

  • Mile

    27. novembar 2023 | 08:33

    Živ bio Vučiću! Zahvaljujući tebi i rezultatima koje ostvaruješ mnogo smo ubrzali propadanje. Dugovi su sve veći, ljudi u unutrašnjosti nemaju za hleb, a ti uzimaš kredite. Recesija i inflacija rokaju. Samo jako i ne stajete predsedniče naš!

  • Sudija

    27. novembar 2023 | 00:13

    Nemate potrebe nikome nista da dajete samo naterajte privatni sektor da postuje zakon a mi cemo sa nasim platama da kupujemo sta zelimo sve najbolje

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>