• 38
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić na obeležavanju početka radova na brzoj saobraćajnici Slepčević-Badovinci

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saobraćajnica na ovoj deonici obuhvata katastarske parcele Dublje, Klenje i Badovinci na teritoriji opštine Bogatić i Zmijnjak na teritoriji grada Šapca

  • 38
VUČIĆ STOLTENBERG OBRAĆANJE Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas obeležavanju početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Slepčević- Badovinci.

Pored predsednika, prisutni su i predstavnici azerbejdžanske kompanije "Azvirt", ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Od Bogatića do granice sa BiH - predviđeno je pet mostova koji će premostiti lokalne puteve, manje vodotokove i kanale, kao i četiri raskrsnice sa kružnim tokom i četiri trake, navodi se na sajtu JP "Putevi Srbije".

Saobraćajnica na ovoj deonici obuhvata katastarske parcele Dublje, Klenje i Badovinci na teritoriji opštine Bogatić i Zmijnjak na teritoriji grada Šapca. Biće omogućena brzina kretanja od 100 kilometara na čas sa poprečnim profilom od dve fizički odvojene kolovozne trake, sa dve saobraćajne trake.

Izgradnja državnog puta I B reda Slepčević - granični prelaz Badovinci direktno će doprineti bržem razvoju obuhvaćenog dela regiona zapadne Srbije i jedinica lokalne samouprave koje se neposredno vezuju za ovaj koridor, u prvom redu njihovoj saobraćajnoj i privrednoj integraciji sa koridorom 10 i mrežom auto-puteva u Srbiji.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je pre dve nedelje ugovor za izgradnju ove saobraćajnice. "Ova saobraćajnica, dužine 15,3 kilometra, nastavak je brze saobraćajnice od Šapca do Loznice koja se gradi i biće završena do kraja naredne godine. Tako ćemo brzim saobraćajnicama povezati dva granična prelaza između Srbije i Bosne i Hercegovine - Šepak i Pavlovića most", rekao je Vesić ranije i dodao da će BiH i Republika Srpska biti još bolje saobraćajno povezane sa Srbijom. On je tada naveo i da je potpisan ugovor sa azerbejdžanskm kompanijom "Azvirt" , koja će raditi sa srpskim partnerima. U okviru ovog projekta 14. oktobra ove godine pušten je u saobraćaj auto put od Rume do šapca sa mostom preko reke Save, u dužini od 24,6 kilometara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdana Stratimirovic

    27. novembar 2023 | 11:49

    Izuzetno ohrabrujuće je videti predsednika Vučića kako aktivno učestvuje u početku izgradnje puta. Njegova prisutnost na terenu pokazuje predanost i brigu za infrastrukturni razvoj zemlje!

  • Mitarpavlovic

    27. novembar 2023 | 12:19

    Nikada se više nije gradilo puteva kao u vreme Vučićeve vladavine.

  • Katarina

    27. novembar 2023 | 12:00

    Ulaze se mnogo u razvoj putne infrastrukture, jer nove i moderne saobracajnice znacice i za dolazak novih investitora u našu državu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>