• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džek Ma se "kladi" na novi biznis sa hranom: Kinezi nemaju vremena, lenji su ili je nešto treće?

Vreme čitanja: oko 1 min.

“Ma’s Kitchen” ima registrovani kapital od 10 miliona juana ili 1,4 miliona dolara

  • 0
dzek ma Foto: Costfoto / ddp USA / Profimedia

Osnivač Alibabe, Džek Ma, ima novu titulu: on je sada vlasnik “Ma’s Kitchen”. Najpoznatiji kineski tehnološki milijarder je rešio da uloži u novoformirani startap, čije se ime na engleskom prevodi kao “Hangzhou Ma’s Kitchen Food”. Prema kineskim javnim evidencijama, kompanija je osnovana tek prošle srede u Hangdžouu, rodnom gradu poznatog milijardera, koji se nalazi u istočnoj Kini.

Takođe, Hangdžou služi kao baza za e-trgovinu, ali je i sedište Alibabe.

Novi poduhvat Džeka Mae će se fokusirati na prodaju prethodno upakovane hrane, kao i na uvoz i izvoz i prodaju „jestivih poljoprivrednih proizvoda“, prema Kineskom nacionalnom sistemu kreditnih informacija za preduzeća (korporativnom registru koji vodi vlada).

“Ma’s Kitchen” ima registrovani kapital od 10 miliona juana (1,4 miliona dolara), pokazao je sistem, i u potpunom je vlasništvu entiteta pod nazivom „Hangzhou Dajingtou No. 22 Arts and Culture“, u kojem Ma ima 99,9% vlasništva, piše CNN.

Nova firma, međutim, nije javno obelodanila detalje o svom poslovnom modelu, niti o tome kakvu će hranu prodavati, a Fondacija Džeka Mae nije odmah odgovorila na zahtev za komentarom od danas. Ipak, uprkos oskudnim detaljima, ova novina je izazvala spekulacije da Ma možda želi da se uključi u rastući biznis gotovih jela u Kini.

Kinesko tržište gotovih jela — hrane koja je spremna za zagrevanje i instant konzumaciju — vredelo je oko 71,1 milijardu juana (9,9 milijardi dolara) prošle godine, što je za oko 28 odsto više u odnosu na 2018, prema podacima Euromonitor International-a. Potražnja za drugim vrstama unapred upakovane hrane takođe je porasla.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>