• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

PKS i SAM potpisale važan sporazum: U fokusu je razvoj ženskog i omladinskog preduzetništva

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se navodi u saopštenju, iznos bespovratnih sredstava namenjen ovoj grupi preduzetnika "nikada nije bio veći"

  • 0
Devojka sa knjigama u rukama, Posao, zaposleni, biblioteka Foto: Shutterstock

Privredna komora Srbije (PKS) i Srpska asocijacija menadžera (SAM) potpisale su danas Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, sa ciljem pružanja podrške razvoju preduzetništva u Srbiji i sa fokusom na razvoj ženskog i omladinskog preduzetništva, saopšteno je danas.

Direktorka Sektora preduzetništva PKS, Branislava Simanić, izjavila je da će, zajedno sa SAM, intenzivno raditi na određenim aktivnostima i projektima, koji su usmereni upravo na osnaživanje mladih preduzetnika i žena preduzetnica.

"Smatramo da su ove dve kategorije preduzetnika izuzetno značajne. Sama država i Privredna komora Srbije prepoznali su i omladinsko preduzetništvo i žensko preduzetništvo kao snažan resurs novog zapošljavanja i upravo iz tih razloga je kreiran čitav niz mera, kako finansijske, tako i nefinansijske podrške", rekla je Simanić.

Istakla je i da iznos bespovratnih sredstava namenjen ovoj grupi preduzetnika "nikada nije bio veći".

"Pomenula bih programe koji su ove godine bili realizovani, a u okviru kojih su mladi mogli da ostvare 35 odsto bespovratnih sredstava, žene preduzetnice 40 odsto bespovratnih sredstava, odnosno 50 odsto bespovratnih sredstava ukoliko posluju u devastiranim područjima", kazala je Simanić.

Ona je dodala i da je nefinansijska podrška, u vidu znanja i veština, od izuzetnog značajna za razvoj ovih preduzetnika.

"Organizujemo čitav niz besplatnih edukacija, podstičemo ih na digitalizaciju poslovanja, na inovativnost, jer smatramo da samo na taj način njihovi biznisi mogu da budu konkurentni i održivi na duži rok", zaključuje.

Izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera, Jelena Bulatović, izjavila je da je jedan od njihovih ciljeva unapređivanje znanja i veština menadžera i preduzetnika.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>