• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naredne četiri godine "Er Srbija" će leteti ka 10 destinacija iz Niša i Kraljeva

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisivanjem okvirnog sporazuma i ugovora građani će moći da blagovremeno kupe karte za planirana putovanja, naveo je Goran Vesić

  • 1
Air Serbia A330 Salinger Igor

- Postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će u naredne četiri godine obavljati avio-prevoz na ukupno 10 linija u javnom interesu sa aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu i “Morava” u Kraljevu je završen, a izabrani ponuđač je “Er Srbija” - izjavio je ministar, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić.

On je naveo da će sa “Er Srbijom” biti zaključen okvirni sporazum na period od četiri godine, u okviru kojeg će se potpisivati pojedinačni ugovori i dodao da je, u skladu sa ugovorom, avio-prevoznik u obavezi da otpočne letove od 1. januara sledeće godine.

- Potpisivanjem okvirnog sporazuma i ugovora građani će moći da blagovremeno kupe karte za planirana putovanja - istakao je Vesić i dalje naveo kako je to u cilju održavanja kontinuiteta saobraćajne povezanosti, koja je "od velikog značaja za privredni i društveni razvoj južne, istočne Srbije, Šumadije i zapadne Srbije".

Predmet javne nabavke su linije koje su prethodnom odlukom proglašene za linije u javnom interesu, dodaje.

- Za razliku od prethodnih godina, kada su ugovori sklapani na period od dve godine, sada će se potpisati okvirni sporazumi na period od četri godine.

Vesić je naveo i da su sa aerodroma “Morava” u Kraljevu planirane linije ka Istanbulu, Solunu i Tivtu, a sa aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu ka Frankfurtu (Han), Ljubljani, Kelnu, Istanbulu, Beogradu, Atini i Tivtu. Kaže da će se u narednom periodu razmotriti pitanje uvođenja komercijalnih linija sa aerodroma u Nišu i Kraljevu, u cilju što bolje povezanosti građana i privrednog razvoja regiona i dodao da će vrednost okvirnih sporazuma za četiri godine iznositi četiri milijarde dinara odnosno, milijardu po godini.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>