• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Siemens Energy kupio Pro Integris

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cena transakcije nije otkrivena

  • 0
Siemens Energy Foto: Siemens Energy

Nemačka tehnološka kompanija Simens enerdži preuzela je splitsku firmu Pro Integris, koja se bavi uslugama automatizacije elektroenergetskih postrojenja i obnovljivih izvora energije.

Kako prenosi portal Seenews, cena ove transakcije nije otkrivena. Pro integris je osnovan 2007. godine i zapošljava preko 50 ljudi.

Simens enerdži zapošljava 96.000 ljudi širom sveta u više od 90 zemalja i ostvarila je prihod od oko 31 milijardu evra u fiskalnoj 2023. godini.

Prema podacima iz sudskog registra, Pro Integris je do sada imao 15 osnivača pojedinaca, a kupac je filijala Siemens Enerdžija, registrovana u Holandiji, Siemens Enerdži Holding.

O kompaniji

Simens Enerdži je jedna od vodećih svetskih kompanija za energetsku tehnologiju koja sa svojim klijentima i partnerima radi na energetskim sistemima za budućnost i podržava tranziciju u održiviji svet. Svojim portfeljem proizvoda, rešenja i usluga, Simens Enerdži pokriva skoro ceo energetski lanac vrednosti – od proizvodnje i prenosa do skladištenja energije.

Njegov portfolio uključuje konvencionalnu i obnovljivu tehnologiju energije, kao što su gasne i parne turbine, hibridne elektrane na vodonik, kao i generatori i transformatori.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>