• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada će zaposlenima u pošti biti isplaćena razlika plate za oktobar? Oglasilo se preduzeće

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održan sastanak predstavnika Sindikata PTT Srbije i Sindikata Radnik sa direktorom Pošte Srbije Zoranom Đorđevićem

  • 0
Pošta Srbije centralna zgrada Foto: Shutterstock

Na sastanku predstavnika Sindikata PTT Srbije i Sindikata Radnik sa direktorom Pošte Srbije Zoranom Đorđevićem danas je dogovoreno da uz konačan obračun plate za novembar, koja će biti uvećana u skladu sa novim kolektivnim ugovorom, bude isplaćena i razlika plate za oktobar mesec, što se očekuje 15. decembra, saopštila je Pošta.

Takođe, uz putne troškove za novembar biće obračunata i razlika putnih troškova za oktobar, koji se načelno isplaćuju pre konačnog obračuna plate.

Na sastanku je razgovarano o potpisivanju novog kolektivnog ugovora za preduzeće, koji je u skladu sa sporazumom ranije potpisanim u Vladi Srbije.

Kako je navedeno, Pošta Srbije je danas iz sopstvenih sredstava, bez zaduživanja, u roku uplatila u budžet Republike Srbije deo ostvarene dobiti iz 2022. godine u iznosu od 1,224 milijarde dinara i time opravdala rangiranje od APR-a i mnogih drugih ekonomskih institucija u uspešno javno preduzeće.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Prosek plate veći za 7.000 dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>