• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snagom znanja do rešenja: Dodeljene godišnje nagrade PKS za najbolje doktorske disertacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nagrađeno je 11 doktorskih disertacija

  • 0
Pks, dodela nagrada Foto: Telegraf.rs

Godišnje nagrade Privredne komore Srbije za najbolje doktorske disertacije za školsku 2021/2022 godinu dodeljene su danas u prostorijama PKS.

- Privredna komora Srbije ima veliko zadovoljstvo da mladim doktorantima da šansu, a sa ciljem da svoju privredu učini konkurentnom - rekao je Miloš Jelić direktor Sektora Privredne komore Srbije.

Nagrade su otišle u ruke doktoranata iz Niša, Novog Sada, Kruševca, odnosno cele Srbije.

- Opredelili smo se da negujemo izvrsnost, cenimo relevantnost tih radova, da su primenjivi i da su rezultati tih radova verifikovani u domaćim i međunarodnim časopisima - naglasio je profesor doktor Vladan Kuzmanović predsednik žirija i dodao kao najbitniju stavku - da radovi imaju primenjivost u privredi.

Za najbolje doktorske disertacije konkurisalo je 30 radova sa 18 fakulteta iz četiri univerziteta, a nagrađeno je ukupno 11 radova iz oblasti elektrotehnike, građevinarstva, mašinstva, medicine, tehnologije, saobraćaja, farmacije, elektronike i ekonomije.

- Ovo je izuzetno važan dan za nauku u Srbiji gde se pokazuje da institucije prepoznaju rad mladih istraživača i ostaje da se nadamo da će neka od tih rešenja naći i primenu u praksi - rekao je doktor Milovan Kovač sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu u ime nagrađenih.

Odluku o najboljim radovima doneo je stručni Žiri koji uključuje renomirane profesore sa fakulteta Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

- Sve nas ovde spajaju dve reči "snaga znanja". Čovečanstvo se nalazi pred čitavim nizom bezbednosnih izazova, a kako doći do rešenja? Vrlo jednostavno, snagom znanja do rešenja - zaključio je profesor doktor Ivica Radović državni sekretar Ministarstva prosvete.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>