• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kvalitet domaćeg goriva – Prioritet u poslovanju

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija NIS već godinama unazad uspešno proizvodi gorivo koje je ekološki prihvatljivo i bezbedno za automobile

  • 0
NIS Foto: Promo/ Stoyan Vassev

Vrhunski kvalitet naftnih derivata kompanija NIS održava kroz objedinjen sistemski pristup koji obuhvata modernizovani sistem proizvodnje, maloprodajne mreže i savremeni sistem kontrole kvaliteta. Svi naftni derivati usklađeni su sa standardima Evropske unije, a kompanija u saradnji sa relevantnim stručnim institucijama redovno sprovodi potrebna istraživanja.

Kompletan proces proizvodnje prate vrhunski eksperti. Uz više od 400 ispitnih metoda godišnje se obavi oko 180 hiljada analiza sa ciljem održavanja najvišeg kvaliteta goriva u svakoj fazi proizvodnje, prerade i transporta.

Kontrola kvaliteta kao jedan od najznačajnijih procesa u NIS-u podrazumeva takozvani sistem "pet filtera", odnosno proces tokom kojeg se ugrađuju mikrofilteri na svim tačkama manipulacije. Na taj način doprinosi se smanjenju emisije CO2, a sve u cilju da do potrošača stigne gorivo beskompromisnog vrhunskog kvaliteta.

NIS Foto: Promo/ NIS

Kompanija kontinuirano ulaže u razvoj i edukaciju svojih stručnjaka, kao i u modernizaciju kompletnog proizvodnog procesa. Investicije u Rafineriju nafte u Pančevu i njen najmoderniji kompleks MHC/DHT u poslednjih 13 godina prevazišle su 800 miliona evra. Zahvaljujući tome, ova rafinerija postala je jedna od najsavremenijih u ovom delu Evrope, što garantuje najbolji kvalitet naftnih derivata na ovim prostorima.

Studija sprovedena u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu pokazala je da gorivo koje se proizvodi u Srbiji po svim parametrima ispunjava najviše standarde kvaliteta. Ovom studijom potvrđen je pozitivan uticaj NIS-ovih goriva na povećanje efektivne snage motora, efektivnog obrtnog momenta, kao i snižavanje efektivne potrošnje goriva.

Kroz dokazani kvalitet naftnih derivata koji je prioritet u poslovanju, NIS već dugi niz godina zavređuje poverenje i lojalnost potrošača, postavlja standarde i održava lidersku poziciju u naftnoj industriji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>