• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Proširene tri naplatne stanice u Srbiji: Požarevac, Smederevo i Aleksinac dobili više ostrva i traka

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na naplatnoj stanici Obrenovac završena je prva faza proširenja

  • 0
naplatne stanice Naplatna stanica Požarevac / Foto: Putevi Srbije

Usled konstantnog povećanja saobraćaja u Republici Srbiji, kao i sve većeg učešća elektronske naplate putarine u ukupnom saobraćaju kroz naplatne stanice, JP „Putevi Srbije“ je pokrenulo Projekat proširenja 26 naplatnih stanica. Pored čeone naplatne stanice Stara Pazova, koja je u proširenom kapacitetu puštena u saobraćaj 16. maja 2023, u ovoj godini su proširene i sledeće naplatne stanice:

  • Bočna naplatna stanica Požarevac na državnom putu I A reda broj 1, sa postojećih 3 ostrva - 4 saobraćajne trake, naplatna stanica je proširena za 3 nova ostrva, i ukupni prošireni kapacitet je 6 ostrva - 7 saobraćajnih traka i novi upravni objekat od 100 m² iznad saobraćajnih traka na nadstrešnici.
  • Bočna naplatna stanica Smederevo na državnom putu I A reda broj 1, sa postojećih 2 ostrva - 3 saobraćajne trake, naplatna stanica je proširena za 2 nova ostrva, i ukupni prošireni kapacitet je 4 ostrva - 5 saobraćajnih traka i novi prizemni upravni objekat od 100 m².
  • Bočna naplatna stanica Aleksinac na državnom putu I A reda broj 1, sa postojećeg 1 ostrva - 2 saobraćajne trake, naplatna stanica je proširena za 2 nova ostrva, i ukupni prošireni kapacitet je 3 ostrva - 4 saobraćajne trake i novi prizemni upravni objekat od 50 m².
naplatne stanice Aleksinac / Foto: Putevi Srbije

Na naplatnoj stanici Obrenovac završena je prva faza proširenja u kojoj je ova naplatna stanica proširena za dve saobraćajne trake.

naplatne stanice Smederevo / Foto: Putevi Srbije

Projekat proširenja naplatnih stanica u Republici Srbiji predstavlja još jednu vrednu investiciju JP „Putevi Srbije“ koja će značajno doprineti poboljšanju uslova putovanja, povećati protok i brzinu prolaska vozila, dodatno povećati upotrebu elektronske naplate putarine i doprineti bezbednosti, komforu i brzini putovanja, saopšteno je danas.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>