• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U avionima Rajanera pronađeni lažni delovi motora

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove godine su tehnički regulatori prijavili lažne delove u avionima "boing" i "erbas", a navodno, svi tragovi o nabavci delova vode do AOG Tehniksa

  • 0
RYANAIR BOEING 737 Shutterstock

Kod dva aviona irske avio-kompanije Rajaner utvrđeno je da postoje lažni delovi motora, nakon što su poznati američki avio-prevoznici Ameriken erlajns, Delta erlajns i Sautvest erlajns takođe imali lažne delove u avionu. Tokom prethodnih nekoliko meseci, lažni delovi su otkriveni tokom rutinskog održavanja aviona u Brazilu i Teksasu, preneo je Miror.

Izvršni direktor Rajanera, Majkl O'Liri, rekao je da su lažni delovi od britinskog nabavljača AOG Tehniksa, koji nije jedan od stalnih Rajanerovih dobavljača, naveo je Mejl Onlajn.

Ove godine su tehnički regulatori prijavili lažne delove u avionima "boing" i "erbas", a navodno, svi tragovi o nabavci delova vode do AOG Tehniksa.

O'Liri je zatražio oštriju kontrolu dobavljača delova, a otpočet je i sudski proces protiv AOG Tehniksa, nakon što je njihov sporan CFM56 model prodat u rekordnom broju avio-kompanijama - 34.000 komada.

Britanske vlasti za kontrolu letenja poslale su bezbednosnu poruku avio-kompanijama, rekavši da se "istražuje nabavka velikog brija sumnjivih neodobrenih delova", čiji trag vodi do AOG Tehniksa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>