• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jovanović i Đorđević potpisali aneks kolektivnog ugovora sa sindikatima Pošte

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Radnicima Pošte je 23. i 24. novembra isplaćeno 20.000 dinara pomoći

  • 0
Pošta Srbije centralna zgrada Foto: Shutterstock

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević potpisali su danas aneks kolektivnog ugovora sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata tog javnog preduzeća, Sindikatom PTT Srbije i Sindikatom Radnik.

Aneksom kolektivnog ugovora za JP Pošta Srbije definiše se povećanje plata svim zaposlenima u tehnologiji u tom preduzeću, u iznosu od 10 odsto od 1. novembra ove godine.

Potpisani aneks kolektivnog ugovora je u skladu sa sporazumom koji je ranije potpisan u Vladi Srbije.

Aneks kolektivnog ugovora za JP Pošta Srbije potpisali su ispred sindikata predsednik Sindikata PTT Srbije Slavko Novakov i predstavnik Sindikata Radnik Goran Stefanović, a potpisivanju je prisustvovao i predsednik Nadzornog odbora Pošte Boriša Šarenac.

- Ovaj aneks kolektivnog ugovora je bitna stavka u realizaciji sporazuma koju je predsednica Vlade Ana Brnabić 15. novembra potpisala sa dva reprezentativna sindikata, sa jednim nereprezentativnim i sa rukovodstvom Pošta Srbije povodom prekida obustave rada od strane dela zaposlenika Pošte Srbije - kazao je Jovanović za Tanjug nakon potpisivanja.

On je podsetio da je 23. i 24. novembra svim zaposlenima u Pošti Srbije već isplaćeno 20.000 dinara pomoći, osim poslovodstvu. Jovanović je takođe rekao da je vladina komisija odobrila 28. novembra prijem na neodređeno 232 novih radnika u tehnologiji i da se ovim aneksom kolektivnog ugovora koji je danas potpisan definiše povećanje plate zaposlenih u tehnologiji u iznosu od 10 odsto počev od 1. novembra ove godine.

Ministar je naglasio i da zaposlene u tehnologiji, kao i u administraciji, od 1. januara očekuje i dodatno povećanje plate od 10 odsto, dok se ta povišica ne odnosi na zarade poslovodstva.

- Ovim povećanjima kumulativno povećanje plate zaposlenih u tehnologiji u odnosu na 1. novembar biće ukupno 21 odsto - kazao je Jovanović i dodao da će u skladu sa sporazumom koji je potpisala Ana Brnabić, svi zaposleni koji su imali umanjene troškove i prevoza i zarada za vreme dok su bili u obustavi rada - dobiti nadoknadu i troškova prevoza i zarade do 12. odnosno 15. decembra ove godine.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>