• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potpisan okvirni sporazum za izbor najpovoljnijeg ponuđača: Gde će sve leteti Er Srbija?

Ekipa Biznisa
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za svaku partiju, Er Srbiji je dodeljen okvirni sporazum u trajanju od četiri godini

  • 0

Danas je u Vladi Srbije potpisan okvirni sporazum za izbor najpovoljnijeg ponuđača za obavljanje avio-prevoza na linijama proglašenim kao "linije u javnom interesu", za partije 1, 2, 3 i 4.

Podsećamo, državna avio-kompanija Er Srbija izabrana je da obavlja avio-prevoz na trasama koje su proglašene za "linije u javnom ineteresu", na javnoj nabavci Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, vrednom oko četiri milijarde dinara (oko 34 miliona evra).

Tender je bio podeljen na četiri partije (1. gradovi u Evropskoj uniji, 2. Istanbul, 3. Tivat, 4. Beograd), a Er Srbija je bila jedini ponuđač za sve četiri partije.

U okviru tih partija, predviđeno je da izabrana avio-kompanija saobraća na linijama Niš-Beograd, Niš-Istanbul i Kraljevo-Istanbul, zatim Niš-Frankfurt-Han, Niš-Keln i Niš-Ljubljana tokom cele godine, kao i da u periodu jun-septembar saobraća na linijama Niš-Tivat i Kraljevo-Tivat i Niš-Atina i Kraljevo-Solun.

Okvirni sporazum su potpisali Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije i Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Potpisali smo danas jedan važan sporazum, nakon tendera, i specifično je to što je ugovor na 4 godine, sa mogućnošću produženja za još jednu godinu, što će se sigurno desiti i što svima uliva sigurnost. Biće tri linije iz Kraljeva i sedam iz Niša. Linije prema Solunu, Atini i Tivtu biće sezonske. Očekujemo da krajem godine bude 4,1 milion putnika koji se prevozi Er Srbijom - rekao je Vesić.

Dodaje da avio-prevoz u Srbiji i regionu jača, te da u Beogradu raste potreba i za kongresnim turizmom, što sledi i za Niš, odnosno Kraljevo.

Vesić dalje ističe da će Kraljevo biti priključeno i na auto-puteve, a da je u planu i spajanje ovog grada na železničku mrežu. Za Niš je rekao da, krajem sledeće godine, kreće izgradnja brze pruge. Naglasio je značaj brze pruge ka Skoplju.

- Niš će u budućnosti biti na raskrsnici avio-prevoza i saobraćaja uopšte - naveo je Vesić, rekavši da se otvaraju i prilike za komercijalne linije, poput letova ka Beču.

- Ideja je da povećamo broj linija sa ova dva aerodroma i to je nešto o čemu ćemo razgovarati sa Er Srbijom.

Za svaku partiju, Er Srbiji je dodeljen okvirni sporazum u trajanju od četiri godini.

Inače, okvirni sporazum podrazumeva sporazum ograničenog trajanja između ugovornog organa i dobavljača.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>