• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Beogradu počinje dvodnevni Inovacioni forum Srbija-Italija

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

PKS organizuje ovaj događaj u saradnji sa Ambasadom Italije u Srbiji i drugim partnerima

  • 0
Italija zastava Rim Foto: Pixabay.com

U Beogradu danas počinje dvodnevni Inovacioni forum Srbija-Italija, pod nazivom "Sklapanje poslova radi inovacija", u organizaciji Privredne komore Srbije.

Danas se održava u Narodnoj banci Srbije, a sutra u zgradi PKS.

Forum će otvoriti ambasador Italije Luka Gori, predsednik Vlade regije Lombardija Atilio Fontana i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

PKS organizuje ovaj događaj u saradnji sa Ambasadom Italije u Srbiji, Italijanskom trgovinskom agencijom (ITA), Regijom Lombardija, Ministarstvom informisanja i telekomunikacija i Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, a uz podršku organizacija "We Make Future" i "Impact Hub Serbia".

Cilj foruma je, naime, jačanje saradnje Italije i Srbije u oblasti inovacija kroz povezivanje italijanskih i srpskih kompanija, startapova, inkubatora, akceleratora, ali i akademske zajednice dve zemlje, saopštila je PKS.

Fokus će biti i na prenosu znanja i iskustava kompanija iz regije Lombardija, koja se može pohvaliti najnaprednijim inovativnim ekosistemom u Italiji.

Forum će se baviti agrotehnologijom, primenom veštačke inteligencije u industrijskim procesima, zelenom tranzicijom, pametnim gradovima i održivom mobilnosti.

Nakon uvodnih izlaganja biće potpisani sporazumi o saradnji između Area tehnološkog parka iz Trsta i naučno-tehnoloških parkova Beograda, Niša, Čačka i Novog Sada, kompanije Arexpo SpA i Naučno tehnološkog parka Novi Sad, kao i između Univerziteta Insubria i univerziteta u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>