• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U četvrtak puštanje dela Moravskog koridora: Do 1. januara nema naplate putarine na tom potezu

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kraljevo će biti priključeno na auto-put do kraja sledeće godine

  • 0
Goran Vesić putarina naplata Stara Pazova Foto: Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/Predrag Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, najavio je danas da će u četvrtak biti pušten u saobraćaj deo Moravskog koridora od Makrešana do Koševa, u dužini od 10,9 kilometara.

- Ponosan sam što kao ministar za saobraćaj i infrastrukturu mogu da najavim da će u četvrtak, 7. decembra, u 15 sati biti pušten za saobraćaj još jedan deo Moravskog koridora od Makrešana do Koševa - rekao je Vesić za Tanjug i dalje naveo da će Kruševac nakon toga biti priključen na mrežu srpskih brzih saobraćajnica i auto-puteva.

- Uz deo koridora koji smo pustili u aprilu, između Pojata i Makrešana dužina oko 16,7 kilometara, mi ćemo sada imati 27,6 kilometara Moravskog koridora koji se nalaze u funkciji - rekao je Vesić i istakao da su postavljene naplatne rampe i da se do 1. januara 2024. godine korišćenje ovog dela auto-puta neće naplaćivati.

- Sada se od Beograda do Pojata plaća 720 dinara za putnički automobil. Od 1. januara, od Beograda do Koševa će se plaćati 840 dinara, a od Beograda do Kruševca (Zapad) će se plaćati 810 dinara - rekao je Vesić za Tanjug. Takođe, od Beograda do Ćićevca naplaćivaće se 740 dinara, dok će cena putarine od Beograda do Kruševca (Istok) iznositi 800 dinara.

Vesić je istakao da je veoma zadovoljan izvođačima i da je zahvalan svima koji rade na Moravskom koridoru, jer su izvršili još jedan zadatak da Kruševac do kraja ove godine bude priključen na auto-put.

- Njih sledeće godine čekaju dva teška zadatka. Završetak auto-puta od Preljine do Adrana, to je na drugoj strani brze saobraćajnice. To znači da će i Kraljevo biti priključeno do kraja sledeće godine na auto-put, kao drugi veliki grad na Moravskom koridoru.

Vesić očekuje da do kraja sledeće godine i Vrnjačka banja, Trstenik i Kraljevo budu priključeni na mrežu auto-puteva.

- Do kraja 2025. godine ostaje deo od Vrnjačke banje do Adrana i tada će kompletan Moravski koridor, čija je dužina 112 km, gde žive oko 500.000 ljudi, biti povezan, što znači vezu između dva naša autoputa, Miloš Veliki odnosno bivše petlje Preljina i autoputa Beograd-Niš.

Takođe, Vesić je dodao da će 13. decembra početi radovi na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine".

- Radovi na brzoj saobraćajnici koja povezuje Bački Breg, Sombor, Vrbas, Kulu, Srbobran, Bečej, Novi Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju dužine preko 190 kilometar počinju 13 decembra. Dobili smo građevisku dozvolu za prvih 5,5 kilometar koji počinju od Bačkog Brega. Time počinjemo izgradnju jedne od najkompleksnijih saobraćajnica koja će biti značajna jer će povezati Rumuniju i Mađarsku.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>