• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Cvetković: Ministarstvo izdvojilo 3,4 milijarde bespovratnih sredstava za MSP

T. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naveo je da je ovo preduzeće sa oko 250 zaposlenih preraslo u multinacionalnu kompaniju, koja zadovoljava visoke standarde svetskog tržišta

  • 0
Slobodan Cvetković, Ministar Privrede Foto: Nikola Anđić

Ministar privrede Slobodan Cvetković danas je obišao proizvodni pogon valjevske kompanije "Urban-Tećnics", koja se bavi proizvodnjom ekstrudiranih plastičnih delova za rashladnu industriju.

Cvetković je istakao da je Ministarstvo izdvojilo 3,4 milijarde dinara bespovratnih sredstava za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća (MSP) i preduzetnika.

"'Urban-Tećnics' je primer kvalitetne i dobro organizovane kompanije, ali i preduzetničkog duha jedne porodice, koja se prepoznavši trendove uklopila u svetske standarde i pokrenula proizvodnju u skladu sa cirkularnom ekonomijom, koja je trend i strateški pravac kretanja privrede Srbije", rekao je Cvetković.

Naveo je da je ovo preduzeće sa oko 250 zaposlenih preraslo u multinacionalnu kompaniju, koja zadovoljava visoke standarde svetskog tržišta, kaže se u saopštenju.

Cvetković je kazao da je Ministarstvo privrede prepoznalo razvojnu komponentu kompanije "Urban-Tećnics". Onima koji razmišljaju da započnu ili prošire svoje poslovanje, poručio je da sada postoji šansa za to, jer je Ministarstvo izdvojilo 3,4 milijarde dinara bespovratnih sredstava za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Direktor

"Urban-Tećnics" Ivan Stojilković je predstavljajući proizvode ministru Cvetkoviću, rekao da je od osnivanja firme, 2003. godine, za kratko vreme postao pouzdan dobavljač vodećim globalnim kompanijama širom sveta. Naveo je i da se na tom putu "Urban-Tećnics" specijalizovao za proizvodnju plastičnih delova postupkom ekstruzije i postao nezamenljiva karika u lancu globalnih kompanija.

Ministar je nakon Valjeva posetio Lazarevac, gde je razgovarao sa predsednikom Gradske opštine Bojanom Stevićem i privrednicima ovog mesta. Prilikom sastanka sa rukovodstvom Gradske opštine Lazarevac, Cvetković je istakao da ovo mesto zaslužuje posebnu pažnju zbog svog velikog potencijala, putne infrastrukture i stanovništva koje broji oko 60 hiljada.

"Obilazeći opštine širom Srbije gledamo šta je do sada urađeno i sagledavamo potrebe lokalnih samouprava, kako bi se unapredili privredni potencijali. Shodno tome, istakao bih da Lazarevac ima dve industrijske zone, a Ministarstvo privrede ima određena sredstva namenjena za razvoj poslovne infrastrukture. Na tome ćemo u dogovoru sa rukovodstvom Gradske opštine Lazarevac ubuduće raditi, a sve u cilju sticanja preduslova za dolazak investitora", poručio je Cvetković.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>