• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski privrednici u Tirani: Nova šansa za povezivanje privrednika dve zemlje

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spoljnotrgovinska razmena između Srbije i Albanije već duži period ima dvocifreni trend porasta, koji je nastavljen čak i tokom krize izazvane pandemijom virusom korona 2020. godine

  • 0
tirana - piramida Foto: Gent SHKULLAKU / AFP / Profimedia

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na Međunarodnom privrednom sajmu "Tirana international fair 2023" koji počinje danas u Tirani i traje do 9. decembra.

Tržište Albanije sve je interesantnije za privrednike iz Srbije, koji u sve većem broju ostvaruju saradnju sa albanskim partnerima, a beleži se i znatan broj domaćih privrednih subjekata koji planiraju da osnuju svoja predstavništva, investiraju ili su već nastupili na ovom tržištu, bilo kupovinom ili osnivanjem novih privrednih društava, navode iz Privredne komore Srbije.

Kako kažu, u prilog tome govori i činjenica da spoljnotrgovinska razmena između Srbije i Albanije već duži period ima "dvocifreni" trend porasta, koji je nastavljen čak i tokom krize izazvane pandemijom virusom korona 2020. godine.

Dodaje se da je ovaj sajam dobra prilika da domaći izvoznici predstave svoje proizvodne programe, izvozne mogućnosti, učvrste postojeće i uspostave nove poslovne veze sa partnerima iz Albanije i izlagačima iz drugih zemalja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>