• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Danijel Petrović: Uticaj je moja sudbina

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Banjaluka će u decembru biti domaćin događaja "GO Conference", prve konferencije posvećene razvoju privrede pod uticajem savremenih tehnologija. Konferencija je planirana za 12. decembar u Sportskoj dvorani Centar u Banjaluci. O ciljevima, temama i govornicima razgovarali smo sa organizatorom i direktorom agencije WOW iz Banjaluke, Danijelom Petrovićem

  • 0
Danijel Petrović Danijel Petrović, direktor agencije WOW iz Banjaluke/ Foto: Promo/ Vladan Trivunović -WOW Agency
  • Kako je došlo do ideje organizacije GO Conference i koji su ciljevi ovog događaja?

Centralni office "WOW Agency" u Banjaluci je i mi ovaj grad vidimo kao jedan od regionalnih centara, te u tom maniru i poslujemo. Od samog starta počeli smo delovati kao oni koji donose promene, sa željom da naša agencija bude jedan od generatora razvoja Balkana. Mi ne znamo, niti želimo drugačije. Sanjamo velike snove i postavljamo najviše ciljeve, do kojih znamo kako doći. Jedan od tih ciljeva je nastanak "GO conference".

  • Koje konkretne teme ili trendovi će biti obrađeni na konferenciji, a koje će biti od posebnog značaja za lokalnu privredu?

Krovna tema događaja je: "Razvoj privrede pod uticajem savremenih tehnologija", ali za mene lično, najintrigantniji je taj konstantni sukob tradicionalnog i modernog koji se provlači kroz svaku diskusiju, razgovor, panel. To je bezvremenska tema, danas aktuelnija nego ikad, jer živimo u vremenu u kojem se svet menja na petogodišnjem nivou.

Ovo nije događaj koji je isključivo usmeren ka privredi, naš cilj je da probudimo svest kompletnog društva, biznis zajednice, finansijskih, zakonodavnih, ali i političkih krugova.

  • Poštovani Danijele, čitav vaš WOW koncept, konferencija, ciljevi deluju mi kao deo nekog većeg, dugoročnog plana. Ko je Danijel Petrović sa 35 godina?

Znate kako se kaže, živeti u prošlosti je depresija, a živeti u budućnosti je stres. Ja živim danas i od svakog danas trudim se da stvorim nešto WOW. Planovi svakako postoje, ali ne i utabane staze. Život je vrlo nepredvidiva stvar, ali ono u šta sam siguran je to da ni sa 30, ni sa 35, ni sa 55, Danijel Petrović neće biti "jedan od". Ja to prosto ne umem. Bilo bi lepo ukoliko bih se u tom nekom periodu ostvario kao suprug i otac, jer u to tradicionalno duboko verujem, a što se tiče biznisa, uticaj je moja sudbina, u kojoj meri, reći će vreme.

  • Kako ste odabrali teme i govornike kako biste osigurali raznolikost i relevantnost informacija za učesnike?

Direktor programa je Tatjana Vučić, vanserijski biznis strateg čije iskustvo na ovom polju prevazilazi regionalni nivo. Uz takvu "desnu ruku", a uz moju snagu, entuzijazam i osam meseci rada sa WOW timom, doveo je da imamo jedan od najboljih programa ikad. Pričati o biznisu, a ne baviti se ljudima koji čine taj biznis, promašena je tema. Pričati o biznisima budućnosti, a ne baviti se zakonskom regulativom, isto tako promašen je pravac. Jedno bez drugog i trećeg ne ide.

  • Kako će Banjaluka profitirati kao domaćin konferencije, i kako će lokalna zajednica imati koristi od ove inicijative?

Banja Luka dobija najveći benefit od cele priče. Kompletan Balkan usmeriće se ka nama predstavljajući najveći grad Republike Srpske kao centralno mesto za razgovor o biznisu, a 12.12. Banja Luka će to i biti. "GO conference" jeste proizvod "WOW Agency", ali je svakako događaj koji pripada "Krajiškoj ljepotici" i zbog kojeg će Banja Luka biti upisana u kalendar velikih regionalnih biznis konferencija.

  • Kako planirate podržati preduzetnike i biznise u primeni savremenih tehnologija nakon konferencije?

Saradnja sa "WOW Agency" podrazumeva moderno poslovanje, agilnost, brzinu, stremljenje rezultatu. Naše WOW sinonim je za rezultat koji mi donosimo našim klijentima, a vrhunskih rezultata nema bez znanja, kvaliteta i prihvatanja promjena.

  • Koje izazove očekujete da će privreda susresti u procesu implementacije savremenih tehnologija?

Svaka promena donosi jedan te isti izazov, a on se zove strah od nepoznatog. Takođe, odgovor na taj izazov uvek je jedan te isti, a zove se znanje. Prigrliti promene znači učiti. Balkan ne sme da beži od znanja. Znanje je moć!

  • Kako vidite budućnost privrede u regionu s obzirom na brz tehnološki napredak?

Na mladima svet ostaje, mladi imaju volju, snagu i energiju da prate globalne trendove i unaprede ovaj naš region. Takođe, imamo od koga i da naučimo koliko je tradicija važna i koliko je nužno ostati svoj kroz sve te globalne promene. U sukobu tradicionalnog i modernog ključna stvar je balans - neka to bude poruka za kraj. Vidimo se 12.12. na mestu promene.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>