• 20
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Suosnivač Epla: "Ja sam Srbin koji živi u Americi, želim da učim istoriju i promovišem Srbiju do kraja života"

S. Ž.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dodao je da on sad prijateljima govori da je on Srbin koji živi u Americi i da želi da uči istoriju

  • 20
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će na njegov predlog, Vlada Srbije dodeliti srpske pasoše jednom od suosnivača kompanije Epl Stivu Voznijaku i njegovoj supruzi Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa inženjerom računarstva i suosnivačem kompanije Epl Stivom Voznijakom koji je izjavio da želi da bude deo toga da promoviše Srbiju i njene interese do kraja svog života.

"Toliko sam srećan i zahvalan. Putujem svetom, upoznajem dosta ljudi i Janko Tipsarević je video da smo moja supruga i ja zainteresovani za ovaj deo sveta, direktno i za Srbiju i on je pomogao da se organizuje da budemo pozvani ovde, čak i da postanem državljanin Srbije, odnosno da dobijem pasoš", rekao je Voznijak.

Dodao je da on sad prijateljima govori da je on Srbin koji živi u Americi i da želi da uči istoriju.

"Za kompanije poput Epl, korporativni imidž, šta je to što kompanija predstavlja, koliko je vredan njen brend, tako ja mislim o Srbiji sada", rekao je Voznijak.

Naveo je da će veliki deo izložbe EXPO 2027 biti usmeravanje pažnje sveta na Srbiju i dodao da će raditi na tome da dosta više pažnje i uticaja bude usmereno na samu Srbiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će na njegov predlog, Vlada Srbije dodeliti srpske pasoše jednom od suosnivača kompanije Epl Stivu Voznijaku i njegovoj supruzi Foto: Tanjug

"Meni je drago što sam ovde, a moja supruga i ja smo uzeli odmor, mi smo krenuli iz Amerike kako bismo putovali po gradovima koji se nalaze na Dunavu, u istočnoj Evropi. Mi smo se zaljubili u te gradove i, iz nekog razloga, nikad pre ovoga nismo stigli do Beograda, sviđaju nam se i svi drugi gradovi", rekao je Voznijak.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa  Stivom Voznijakom FOoto: Tanjug/ Strahinja Aćimović

Istakao je da je ovo zaista najsmislenije od svih putovanja koje je imao i od svih počasti koje je imao sa svim predsednicima i premijerima.

"Video sam kako se grad planira, kako se zemlja planira od ministra finansija i zaista sam čuo neverovatne priče koje možete da ispričate o ovoj zemlji. Tako da je zaista vreme da idete ka vrhu, a ja želim da budem deo toga da promovišem Srbiju i interese Srbije do kraja svog života", istakao je on.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јована

    6. decembar 2023 | 14:36

    Kako divno čuti da suosnivač Epla, Srbin u Americi, želi aktivno učiti istoriju i deliti ljubav prema Srbiji.

  • Јована

    6. decembar 2023 | 14:33

    Inspirativno je videti suosnivača Epla, koji je Srbin koji živi u Americi, posvećenog učenju istorije i promovisanju Srbije.

  • Јована

    6. decembar 2023 | 14:35

    Njegova želja za učenjem i promocijom Srbije pruža nadu u očuvanju kulturne baštine.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>