• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas se pušta u saobraćaj deo Moravskog koridora: Potez od Makrešana do Koševa

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas od 15 sati, u saobraćaju će biti ukupno 27,6 kilometara Moravskog koridora

  • 0
Moravski koridor Foto: MGSI

Deonica Moravskog koridora od Makrešana do Koševa, u dužini od 10,9 kilometara, biće danas puštena u saobraćaj. Podseća se da je deo Moravskog koridora između Pojata i Makrešana dužine 16,7 kilometara otvoren u aprilu, tako da će danas od 15 sati u saobraćaju biti ukupno 27,6 kilometara Moravskog koridora.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, ranije je rekao da će Kruševac tako biti priključen na mrežu brzih saobraćajnica i auto-puteva. On je naveo za Tanjug da su postavljene naplatne rampe i da se do 1. januara 2024. godine korišćenje ovog dela auto-puta neće naplaćivati.

- Sada se od Beograda do Pojata plaća 720 dinara za putnički automobil. Od 1. januara od Beograda do Koševa će se plaćati 840 dinara, a od Beograda do Kruševca (Zapad) će se plaćati 810 dinara - rekao je Vesić. Takođe, od Beograda do Ćićevca naplaćivaće se 740 dinara, dok će cena putarine od Beograda do Kruševca (Istok) iznositi 800 dinara.

Istakao je i da je veoma zadovoljan izvođačima i da je zahvalan svima koji rade na Moravskom koridoru, jer su otklonili još jedan zadatak da na Kruševac do kraja ove godine bude priključen auto-put.

- Njih sledeće godine čekaju dva teška zadatka. Završetak autoputa od Preljine do Adrana, to je na drugoj strani autoputa. To znači da će i Kraljevo biti priključeno do kraja sledeće godine na autoput kao drugi veliki grad na Moravskom koridoru.

Vesić očekuje da do kraja sledeće godine i Vrnjačka banja, Trstenik i Kraljevo budu priključeni na mrežu auto-puteva. "Do 2025. godine ostaje deo od Vrnjačke banje do Adrana i tada će kompletan Moravski koridor, čija je dužina 112 km, gde žive oko 500.000 ljudi, biti povezan, što znači vezu između dva naša autoputa, Miloš Veliki odnosno bivše petlje Preljina i autoputa Beograd-Niš", zaključuje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>