• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Petlja Jakovo biće puštena u saobraćaj 16. decembra u podne: "Surčin će biti najveće gradilište"

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri rampe su već asfaltirane, u toku su radovi na četvrtoj, pa će od narednog vikenda građani moći da koriste petlju Jakovo za ulazak i izlazak sa auto-puta "Miloš Veliki"

  • 4
Goran Vesić Foto: Predrag Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, obišao je danas radove na izgradnji petlje Jakovo, koji se privode kraju, pa će petlja biti puštena u saobraćaj u subotu, 16. decembra, u podne.

- Iako je hladno i pada kiša, punom parom se obavljaju radovi na petlji Jakovo. Radovi će biti završeni i pre roka (rok je bio kraj godine), i već u subotu, 16. decembra u 12 sati, pustićemo petlju u saobraćaj - rekao je Vesić.

Tri rampe su već asfaltirane, u toku su radovi na četvrtoj, pa će od narednog vikenda građani moći da koriste petlju Jakovo za ulazak i izlazak sa auto-puta „Miloš Veliki“, dodao je Vesić i zahvalio kineskoj kompaniji CRBC, ali i domaćoj firmi Ras, koje izvode radove vredne ukupno 3,3 miliona dolara.

Goran Vesić Foto: Predrag Mitić

Ministar je istakao da petlja Jakovo, pre svega, znači da neće više biti, ili bar ne u tolikoj meri, tranzitog kamionskog saobraćaja kroz centar Surčina, što će biti veliko rasterećenje, ali znači i da će industrijska zona biti direktno priključena na auto-put.

- Za Surčince je to skraćenje od 10 kilometara, odnoso oko 20-ak minuta do centra Beograda, a to sve znači lakši život ljudi, jer svaki novi projekat koji uradimo prilagođavamo potrebama građana - rekao je Vesić. Dodao je da će Surčin biti najveće gradilište u Srbiji, jer će tu biti izgrađen Ekspo.

- Ova opština biće domaćin celom svetu 2027. godine. U međuvremenu, dobiće nacionalni stadion, kao i prugu do Zemun polja, kojoj će vozovi ići 120 kilometara na sat, za još bolju vezu sa gradom. Surčin će postati još atraktivnije mesto za život.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Београђанин

    10. decembar 2023 | 15:06

    Све супер са петљом, али како се на Новом Београду укључити на ауто-пут кад је кружни ток који томе служи увек блокиран јер је много већи број возила од капацитета кружног тока.

  • Alle

    10. decembar 2023 | 21:19

    Još jedno grubo kršenje predizborne tišine. Samo me zanima koliko će se meseci posle dorađivati petlja?

  • Stefan

    10. decembar 2023 | 23:15

    Petlja jakovo?🤣 Samo sto ne mozete da dobijete rezultate na ispitivanjimaa kada dodju da ispitujuu do skoro sam radio tamo jer se ugradjuje los materijal i onda ne mogu da dobiju odnos koji se trazi,dzaba se uradi pre roka kada ce da propadne do sledece zime i onda opet ulaganje para,treba naucite malo posao vesicu,svako moze da se naziva ministar gradjevinarstva

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>