• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikada ne biste pogodili koje tržište je među 5 najvažnijih za hrvatski turizam

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

U dosadašnjem delu godine, ostvareno je 1,1 milion dolazaka iz ove evropske države

  • 0
Istra Foto: Shutterstock

Kako je istaknuto na susretu koji je Hrvatska turistička zajednica organizovala u saradnji sa Turističkom zajednicom Grada Zagreba, među pet najvažnijih tržišta za hrvatski turizam nalazi se i poljsko tržište.

Tim povodom su predstavljeni ovogodišnji turistički rezultati, ostvareni sa tržišta Poljske, a predstavljeni su i letovi poljske avio-kompanije "LOT" prema hrvatskim destinacijama u 2024. godini.

U dosadašnjem delu godine, iz Poljske je ostvareno 1,1 milion dolazaka, te više od 6,7 miliona noćenja, što u odnosu na isti period lani predstavlja rast od tri posto u dolascima i pola posto u noćenjima, piše Index.hr.

Kada se taj rezultat uporedi s onim iz 2019. godine, Poljaci su u ovoj godini ostvarili rast od 12 posto u dolascima i devet posto u noćenjima.

Da je ova država važno tržište i za grad Zagreb potvrdio je upravnik Kongresnog odeljenja Turističke zajednice Grada Zagreba, Zlatan Muftić. Predstavnici LOT-a su se saglasili da je Hrvatska strateško tržište za tu avio-kompaniju, jer na tržištu Poljske uživa status "omiljene inostrane destinacije Poljaka".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>