• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zara žali zbog kampanje koja je izazvala revolt na internetu: I u prošlosti imali slične gafove

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pre desetak godina su "izbacili" majicu sa prugama i žutom zvezdom, koja podseća na Holokaust i logoraške uniforme

  • 0
Zara reklama Foto: Shutterstock, Pixabay

Zara kaže da "žali" zbog "nesporazuma" u vezi sa reklamnom kampanjom koja je kritikovana zbog korišćenja fotografija koje liče na slike iz sukoba na Bliskom istoku.

Kako su ranije rekli, sporna kolekcija pod nazivom "Atelje" zamišljena je još u julu, a da su fotografije snimljene u septembru, dok je rat između Izraela i Hamasa počeo 7. oktobra.

Podsetimo, na jednoj od fotografija, manekenka je prikazana kako nosi lutku umotanu u belo, na drugoj poprsje leži na podu, a na trećoj je manekenka bez ruku, napominje Rojters. Kritičari su rekli da te slike liče na fotografije leševa u prekrivene belim čaršavima u Gazi.

Iz kompanije su pak rekli da su neki kupci videli „nešto daleko od onoga što je zamišljeno kada su stvoreni“ prenosi Bi-Bi-Si.

Dodali su da kampanja predstavlja „seriju slika nedovršenih skulptura u ateljeu vajara i da je kreirana sa jedinom svrhom da prikaže zanatsku odeću u umetničkom kontekstu“.

U saopštenju objavljenom nekoliko dana nakon što su brojni kritičari reagovali, Zara je napisala:

"Nažalost, neki kupci su se osećali uvređenim ovim slikama, koje su sada uklonjene, i videli su u njima nešto daleko od onoga što je zamišljeno kada su stvorene.

Zara žali zbog nesporazuma i mi ponovo potvrđujemo naše duboko poštovanje prema svima".

Inače, prema pisanju regionalnih medija, ovo nije prvi Zarin "gaf". Pre desetak godina na svojim službenim stranicama Zara je objavila gornji deo dečje prugaste pidžame na kojoj je bila prišivena žuta šestostraka zvezda.

Iako je na njoj pisali "šerif", ovaj diskutabilni dizajn asocirao je mnogo na Holokaust i logoraška odela prenosi Klix.ba.

Zara je tada povukla sporni komad odeće i izvinila se kupcima, navodeći da je sporna zvezda inspirisana "zvezdom šerifa iz kaubojskih filmova".

Takođe, 2007. godine je oštro kritikovana jer je pustila u prodaju torbu s izvezenim kukastim krstom.

(Telegraf Biznis)

Video: Na prodaju najvredniji viski na svetu: Neko ne zaradi za života koliko vredi ova flaša!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>