• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konačno kraj mukama meštana: Nakon tri godine gradi se nova saobraćajnica kroz čačanska sela

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Investicija je vredna 81 milion dinara

  • 0
Nova saobraćajnica, Čačak Foto: Rina

U čačanskom selu Prijevor počelo se sa izgradnjom nove saobraćajnice, koja je stradala prilikom izgradnje deonice auto-puta Miloš Veliki. Ova saobraćajnica je dužine četiri i po kilometra i širine pet metara, a spaja sela Prijevor i Trbušane.

Kako je objasnio gradonačelnik Čačka, do sada je urađeno 5.000 metara oštećenog puta u Rakovi i oko 1,5 kilometar u Vranićima, trenutno je u toku izgradnja puta Prijevor – Trbušani, a u ostalim mesnim zajednicima, u kojima su oštećeni lokalni putevi, kao što su Gornja Gorevnica, Milićevci, Trbušani, Ljubić, Sokolići i najveća deonica u Pakovraću, izgradnja ili rekonstrukcija, zavisno od potrebe, počeće na proleće sledeće godine.

Nova saobraćajnica, Čačak Foto: Rina

- Ono što smo obećali mi iz lokalne vlasti, predstavnici Vlade RS, kao i ministar Goran Vesić, počinje da se ispunjava. Naime, 32 kilometra saobraćajnica koje su uništene u 11 mesnih zajednica, biće ili rekonstruisane ili, uglavnom, izgrađene nove. Investicija je vredna 81 milion dinara - rekao je za RINU gradonačelnik Todorović.

Do sada je urađeno 12 kilometara saobraćajnica, a još 20 kilometara, u pomenutim mesnim zajednicama, biće rekonstruisano ili građeno na proleće sledeće godine.

- Pre svega, veliku zahvalnost dugujemo građanima koji su tri godine zaista trpeli loše uslove, ali su bili svesni da je u pitanju kapitalna investicija i hvala im neizmerno na strpljenju. Imali su probleme sa prašinom i blatom, ali smo napokon u situaciji da realizujemo ono što smo obećali, a to je da sve uništene saobraćajnice budi popravljene i budu i bolje nego što su bile pre početka izgradnje auto-puta – rekao je Todorović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>