• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naslednik Hermesa želi da usvoji baštovana, kako bi mu ostavio svoje bogatstvo?

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osamdesetogodišnjak živi sam u Švajcarskoj i nema dece

  • 0
Nicolas Puech, Nikolas Pueč Foto: BERNARD BISSON/JDD/Sipa Press/Profimedia

Osamdesetogodišnji Nikolas Puech, jedan od potomaka osnivača čuvene francuske kuće kožne galanterije "Hermes" i najveći akcionar grupe mogao bi da ostavi deo svog bogatstva ni manje, ni više - baštovanu, prenose strani mediji.

Informacija se pojavila, kako u švajcarskim medijima, gde Puech živi, tako i u francuskim. Njegovo bogatstvo procenjeno je skoro na 10 milijardi evra, samac je i nema decu.

"Priča je dostojna božićne priče za ovog pedesetjednogodišnjeg zaposlenog baštovana, iz marokanske porodice skromnog porekla", navodi francuski Ladepeche.

Dodaju da bi njegova lojalnost i veza koja ga povezuje sa Nikolasom mogla da ga učini naslednikom polovine Hermesovog bogatstva ako usvojenje bude potvrđeno i testament se smatra prihvatljivim.

Naime, kako navodi TF1info, u Švajcarskoj usvajanje odrasle osobe nije nemoguće, ali je svakako neobično. Kako dalje pišu, Puech je navodno u pismu u oktobru prošle godine tražio od advokata da "sredi njegovu naslednu situaciju", a da je proces usvajanja baštovana navodno još u toku.

Ipak, kako navode ovi mediji, ono što bi moglo da ospori sreću baštovana je ugovor o nasleđivanju koji je Puech potpisao 2011. godine.

TF1 precizira da se Nikolas Puech obavezao, pre 12 godina, da plati veliki deo svog bogatstva Fondaciji Isokrat sa sedištem u Ženevi. Ova fondacija finansira projekte za borbu protiv dezinformacija podržavajući nevladine organizacije posvećene kvalitetnoj štampi.

Ova fondacija, koju je kontaktirao AFP, ukazuje da je „nedavno saznala za želju svog osnivača da poništi pakt o nasleđivanju“, ali da, s druge strane, „ne zna ni za kakve druge odredbe“.

- Ova želja da se jednostrano poništi pakt o nasleđivanju čini se neosnovanom - smatra ova fondacija, koja se ,,protivi tome, a ostavlja otvorena vrata diskusiji“, insistira.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovo su pet najskupljih razvoda ikada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>