• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

JYSK ponovno povećava plate: Prosečno povećanje za 27,4 odsto

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon velike isplate bonusa, JYSK zaposleni u novu godinu ulaze sa značajnim povećanjem plata

  • 2
Jysk Foto: Promo/ Morten Rehne

JYSK, danski maloprodajni lanac, kontinuirano ulaže u svoje zaposlene kroz edukacije i školovanja, sisteme bonusa, ali i značajnim ulaganjem u povećanje plata. Tako će zaposleni u prodavnicama ući u 2024. godinu sa prosečnim povećanjem plata od 27,4 odsto, dok će za neke to povećanje iznositi čak 42 odsto.

Vesna Kukić Lončarić, Country director za JYSK Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija, istakla je da je ponosna na ovo značajno povećanje plata zaposlenih u prodavnicama, bez obzira na poziciju na kojoj rade.

-Naši zaposleni su naš najvredniji resurs i trudimo se da im obezbedimo pozitivno radno okruženje, ali i da budemo konkurentan poslodavac. Pored značajnog povećanja plata čiji ukupni iznos za narednu godinu prelazi 80 miliona dinara, ponosni smo na činjenicu da naši zaposleni imaju mogućnost da ostvare bonuse u zavisnosti od rasta prometa pojedine prodavnice u odnosu na prethodnu godinu, a koji je kroz 2023. godinu isplaćen u iznosu većem od 32 miliona dinara - izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country director za JYSK Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija.

Vesna Kukić Lončarić Vesna Kukić Lončarić / Foto: Promo/ Sandro Sklepić

Osim povećanja plata, JYSK je uz svoj tradicionalni godišnji party, kada zatvara sve svoje prodavnice na 2 dana, ove godine organizovao i novogodišnje predstave i poklone za decu zaposlenih.

Povećanje plate potvrđuje predanost JYSKa negovanju pozitivnog i nagrađivanog radnog okruženja, u skladu sa temeljnim vrednostima kao što su timski rad, posvećenost kupcu i izvrsnost u poslu. JYSK veruje da ulaganjem u svoje zaposlene jača zajednicu i stvara prostor za napredak postojećih zaposlenih, ali i privlači potencijalne nove.

Jysk Foto: Promo/ Morten Rehne

Upravo briga o svojim zaposlenima čini JYSK jednim od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji, a to je prepoznato i u svetu. To pokazuje međunarodno istraživanje američkog poslovnog časopisa Forbes iz 2023. godine u kojem je ispitano 170.000 ljudi iz 55 zemalja, a od učesnika je zatraženo da ocene kompanije po kriterijumima kao što su imidž, uticaj na privredu, razvoj talenata i društvena odgovornost. Na konačnu listu ušlo je 700 kompanija koje su dobile najviše ukupnih bodova, među kojima je i JYSK.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    18. decembar 2023 | 17:48

    E to je prava vest! Više radnicima, manje gazdama….

  • Bojan Kostic

    19. decembar 2023 | 12:05

    Pa sto ne kažete kolike su im plate? I stim povecanjem su smešne.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>